J. B. | 30. 8. 2023, 16:37

Izjemna gesta izjemnega športnika! Luka Dončić navdušil Zelenortske otoke: "Za našo državo je to veliko priznanje"

FIBA

Na parketu jih je že res izločil iz bojev za odličja na svetovnem prvenstvu, kar je Luka Dončić storil po koncu tekme, pa močno odmeva.

Luka Dončić v sredo ni imel ravno najboljšega dneva, a je bil kljub temu najboljši strelec Slovenije. K zmagi čete Aleksandra Sekulića je prispeval 19 točk, bolj kot njegova predstava pa odmeva gesta, s katero je postregel po tekmi. Kot je razkril Emanuel Trovoada, selektor Zelenortskih otokov, mu je Luka Dončić po obračunu podaril svoj dres, kar je afriški strokovnjak označil za čudovito potezo izjemnega športnika in velikega človeka.

"S tem je Luka Dončić pokazal, kako velik športnik in človek je v resnici. Za našo malo državo je to izjemno priznanje. Ponosni smo, da bomo imeli njegov dres kot spomin na to svetovno prvenstvo," je dejal Emanuel Trovoada, ki je najmanjšo državo v zgodovini SP že v uvodnem krogu proti Venezueli popeljal do zgodovinske zmage, in dodal: "Gesta kaže na njegovo spoštovanje do ekipe, kot so Zelenortski otoki, in njenih športnikov. Prav tako pa bo to spodbuda za nas, da postanemo boljši, da bomo lahko tudi v prihodnje sodelovali na takšnih tekmovanjih."

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol