23. 6. 2022, 17:39 | Vir: STA

Luka Dončić je nazaj: ga bomo gledali že na tekmi v Trstu?

Instagram/Luka Dončić
Luka Dončić je nazaj: ga bomo gledali že na tekmi v Trstu? (foto: Instagram/Luka Dončić)

Organizatorji so pred dnevi sporočili, da je v dvorani Allianz Dome Areni na voljo še nekaj vstopnic v sektorju za slovenske gledalce.

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić bo na voljo selektorju Aleksandru Sekuliću na sobotni pripravljalni tekmi proti Italiji, je na družbenih omrežjih sporočila Košarkarska zveza Slovenije (KZS).

Dončić se je tako že pridružil reprezentančnim kolegom na treningih v Trstu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Košarkarska zveza Slovenije🏀🇸🇮 (@kzs_si)

Dončić bi se po prvotnih informacijah lahko pridružil reprezentanci v ponedeljek, 27. junija, a je KZS pred kratkim na družbenih omrežjih sporočila, da bo lahko zvezdnik Dallas Mavericks kljub pravilom lige NBA zaigral že v soboto proti Italiji.

Kdo sestavlja ekipo, ki se bo borila v kvalifikacijah?

Z reprezentanco je v Trstu tudi Goran Dragić, ki se bo v tem ciklu tekem dokončno poslovil od dresa z državnim grbom. Ob njem bodo proti Italiji igrali še Jaka Blažič, Jakob Čebašek, Žiga Dimec, Goran Dragić, Zoran Dragić, Gregor Glas, Gregor Hrovat, Jurij Macura, Edo Murić, Aleksej Nikolić, Luka Rupnik in Mike Tobey.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Košarkarska zveza Slovenije🏀🇸🇮 (@kzs_si)

Generalka pred tekmama kvalifikacij za SP s Hrvaško v Stožicah (30. 6.) in Švedsko v Stockholmu (3. 7.) bo imela Slovenija na dan državnosti v Trstu. 

Kasnejši tekmi kvalifikacij bosta ključni za nadaljnji razplet kvalifikacij, saj si je Slovenija po uvodnih dveh zmagah novembra v Zagrebu in proti Švedski februarja privoščila dva poraza proti Finski.