26. 6. 2022, 10:00

Luka Dončić: "Mislim, da smo zelo slabo igrali. Iskreno."

Facebook/Košarkaška zveza Slovenije/fotomontaža

Slovenska košarkaška reprezentanca je v zmagovalni postavi ugnala Italijane, a pretiranega zadovoljstva z igro s strani igralcev ni bilo čutiti. O prepričanju, da imajo še veliko rezerv, je spregovoril tudi oboževani dvojec. 

Slovenska košarkaška reprezentanca je v Trstu dobila pripravljalno tekmo z italijansko reprezentanco. Skoraj brez težav so izpeljali svojo igro, a po njej niso bili tako navdušeni, kot bi sicer pričakovali. Končno smo po tolikih letih v skupni ekipi videli zaigrati Luko Dončića in Gorana Dragića

Luka Dončič meni, da bi lahko igrali veliko bolje

"Mislim, da smo zelo slabo igrali. Iskreno. Imamo veliko, veliko rezerv. Vem, da bo težko, saj nimamo veliko treningov," je z izjavo na novinarski konferenci po tekmi v Trstu nekoliko presenetil Dončić.

Svojo ostro izjavo pa je vendarle po tem nekoliko "popravil,": "OK, dobro smo igrali, ampak bi lahko veliko veliko boljše. Imamo veliko rezerv in mislim, da to lahko tudi izkoristimo," je pojasnil. 

Tudi selektor je mnenja, da ostaja še veliko rezerve 

Selektor slovenske reprezentance Aleksander Sekulić je po tekmi dejal: "Težko pričakovana tekma. Hvala vsem navijačem. Na koncu se je tudi rezultatsko dobro izšlo. Lahko bi odigrali bolje, a pravi tekmi nas še čakata."

Slovenija je dosegla kar 90 točk, a le G. Dragić in Dončić sta vpisala dvomestno število točk. 

Zoran Dragića ostal pozitiven

Toda izkušeni reprezentant in nekdanji član ekipe Trsta Zoran Dragić je pojasnil: ''Igrali smo deloma zares, a se malce držali tudi nazaj. Pomembno je, da smo se malce uigrali, da smo po pripravah dobili tekmovalni občutek. Lahko bi bilo bolje, predvsem v obrambi. Napad bo že stekel, poleg tega pa nismo želeli razkriti vseh svojih kart." 

Goran Dragić je ob vrnitvi v slovensko reprezentanco po skoraj petih letih dosegel 11 točk. Prvi strelec je bil Luka Dončić z 12 točkami. Tem je dodal še sedem skokov in pet podaj.