J. Z. | 8. 9. 2022, 15:14

Nov neverjeten zaplet slovenskih košarkarjev! Ne boste verjeli, kaj se jim je tokrat zgodilo

Facebook/KZS/Profimedia/fotomontaža

Slovenski junaki so se po kratki noči skušali odpraviti v Berlin, kjer jih čaka četrtfinalna tekma evropskega prvenstva. A zdi se, da jim nemški prevozi niso usojeni.

Slovenska košarkarska reprezentanca, ki se je uvrstila v izločilne boje EuroBasketa, se sooča z novim logističnim zapletom. Reprezentanca bi se morala podati na dolgo pot iz Kölna v Berlin, in sicer z vlakom. Težava pa je nastala, ker je glavna železniška postaja v Kölnu paralizirana, poroča Sportklub.  

Za pot z vlakom so se odločili, da bi danes lahko podaljšali spanje. A vse ni šlo po načrtih. Ko so prišli na železniško postajo, so namreč ugotovili, da še ne morejo potovati v Berlin. Po poročanju nemških medijev naj bi promet s tamkajšnje postaje preusmerili, in sicer zaradi pokvarjene omarice za signaliziranje prometa

Pri Deutsche Bahn, ki upravlja vlake, so pojasnili, da prihaja do velikih zamud v prometu. Trenutno namreč vlaki v Berlin ne morejo potovati čez to železniško postajo. Potnikom naj bi svetovali, da se odpravijo na naslednjo železniško postajo.  

To ni prvi zaplet, ki ga je naša izbrana vrsta imela s prevozom na prvenstvu. V Kölnu so jim za prvo tekmo  proti Litvi organizatorji namreč pozabili naročiti avtobus. Zato so se košarkarji odločili, da se na tekmo odpravijo kar s taksijem. 

Twitter/Košarkarska zveza Slovenije

Situacija pa je takrat zelo razjezila tudi našega kapetana Gorana Dragića. "Bravo EuroBasket, za evropske prvake ni organiziranega avtobusa za tekmo. Se šalite? Odlična organizacija. Po 20 minutah smo dobili vsaj lokalni taksi," je bil jezen. 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol