7. 5. 2022, 12:55 | Vir: STA

Po dveh porazih znova presenetili. Luka Dončić z Dallas Mavericksi vstal kot feniks iz pepela

Profimedia

Bo klubu slovenskega košarkarskega zvezdnika uspelo tudi na četrti tekmi premagati tako težkega nasprotnika? 

Ekipa Dallas Mavericks je v drugem krogu končnice severnoameriške košarkarske lige NBA doma premagala Phoenix Suns s 103:94 in izid v zmagah znižala na 1:2. Proti najboljši ekipi rednega dela sezone je Luka Dončić za las zgrešil trojni dvojček, zbral je 26 točk, 13 skokov in devet podaj.

Prva zmaga po 11 porazih

Proti ekipi iz Phoenixa je sicer Dončićeva ekipa v več letih izgubila kar 11 krat zaporedoma, zato je tokratna zmaga še toliko slajša. Poleg slovenskega zvezdnika je bil v napadu Dallasa zelo razpoložen tudi Jalen Brunson z 28 točkami, skupaj je peterica dosegla dvomestno število točk. Reggie Bullack jih je zbral 16, po 14 pa Dorian Finney-Smith in Nemec Maxi Kleber. Ključna za prvo zmago po 11 porazih v medsebojnih tekmah pa je bila obramba, zaradi nje so gostje med drugim izgubili 17 žog.

Profimedia

"Igrali smo res v dobrem ritmu in imeli predvsem dobro obrambo. Bili smo povsem druga ekipa kot na prejšnjih dveh tekmah in če bomo tako nadaljevali, imamo možnosti. Zavedamo se, da je Phoenix izjemna ekipa, številka ena. Težko jih bo premagati, vsekakor, toda danes smo opravili res dobro delo," je dejal Dončić.

Veliko osebnih napak

"Energija, človek, gledalci so nas ponesli. Ta energija in uspešno zaključevanje napadov, to je tisto, kar moramo tudi ohraniti," je še dodal Dončić, ki je bil na pragu trojnega dvojčka, četudi je zašel v težave zaradi osebnih napak. Peto je dobil v začetku zadnje četrtine in je moral začasno na klop, preden se je vrnil za zaključek, ki ga je kreiral Brunson. Ta je s štirimi zaporednimi točkami poskrbel, da se tekmeci, ki so znižali zaostanek na devet točk (86:95), niso še bolj približali. Ko je Dončić podal še Bullocku, je ta s trojko 55 sekund pred koncem (102:91) poskrbel za mirno zadnjo minuto košarkarjev Dallasa.

Profimedia

Močan kolektivni duh

Dončićev klub je znova navdušil s kolektivnim pristopom, ki jim je sicer prinesel kazen vodstva lige. Iz blagajne bodo morali plačati 25.000 dolarjev, kar je približno 23.650 evrov, ker so tako igralci kot člani strokovnega vodstva na prejšnji tekmi v žaru navijanja in spodbujanja ter nestrinjanj s sodniškimi odločitvami večkrat stekli na igrišče.

Četrta tekma polfinala zahodnega dela NBA bo že v nedeljo zvečer ob 21.30 po slovenskem času v Dallasu.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ