M. M. | 3. 8. 2022, 15:55

Uradno: kje bo kariero nadaljeval Goran Dragić?

Profimedia

Slovenski veteran je dolgo čakal z odločitvijo. Čeprav smo ga povezovali z Dallasom, ga je pot vodila drugam.

V začetku julija je bilo jasno, da se Goran Dragić ne bo pridružil Luki Dončiću pri Dallasu, ampak bo kariero nadaljeval pri Chicago Bulls.

36-letni zmaj iz Kosez, ki je zadnjo sezono, že svojo 14. v najmočnejši ligi na svetu, zaključil v Brooklynu, je s Chicagom podpisal enoletno pogodbo. Zaslužil bo 2,9 milijona dolarjev (2,85 milijona evrov).

Biki so slovenskega veterana danes tudi uradno potrdili in oznanili, da bo Gogi nosil dres številko sedem, ki jo je v zlatih časih te ekipe nosil hrvaški zvezdnik Toni Kukoč.

Bulls merijo visoko

V lanski sezoni so šestkratni prvaki lige NBA vpisali 46 zmag in 36 porazov, kar je bilo dovolj za šesto mesto vzhodne konference. V končnici jih je v prvem krogu s 4:1 v seriji izločil Milwaukee.

Chicago je imel večji del sezone sicer precej težav s poškodovanimi igralci, dolgo je manjkal tudi prvi organizator igre Lonzo Ball, ki mu bo Goran v prihodnje najverjetneje prva zamenjava.

Glavna zvezdnika moštva sta sicer Zach Lavine in DeMar DeRozan. Pod obročem je črnogorski center Nikola Vučević, s katerim imata odličen odnos, saj sta se že prej izven parketa veliko družila. Zdaj bo to verjetno še bolj pogosto. Tako sta ob druženju v sončni Kaliforniji pila ledeni čaj.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Goran Dragic (@the_1_dragon)

Glavno konkurenco Goranu za minute bosta predstavljala ljubljenec občinstva Alex Caruso in mladi Coby White.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ