N. V. | 1. 7. 2022, 11:55

VIDEOPOSNETKI navijačev v Stožicah vas ne bodo pustili ravnodušnih

Profimedia/fotomontaža

Ko srce tisočih bije v istem ritmu: v ritmu ponosa! Poglejte, kako so košarkarsko tekmo doživljali tisti, ki so bili na kraju dogajanja, v Stožicah.

Za nami je ena športnih tekem, ki jih bomo pomnili še dolgo. V Stožicah sta se pomerili košarkarski reprezentanci Slovenije in Hrvaške.

Ne le da je šlo za zanimiv medsosedski obračun, ki je zmagovalca popeljal korak dlje k nastopu na svetovnem prvenstvu v košarki, tekma je navijačem in igralcem segla do srca, saj je bila poslovilna tekma Gorana Dragića, ki je na parketu v isti ekipi po petih letih znova blestel z Luko Dončićem.

Naša zvezdniška reprezentanca je ugnala hrvaško z rezultatom 97:69.

Vzdušje v Stožicah

Na TV ekranih smo lahko spremljali, kakšno je bilo vzdušje v Stožicah. Oboževalci niso skrivali vzhičenosti, kar so večkrat dokazali s stoječimi ovacijami in glasnimi vzkliki.

Bili smo v Stožicah in posneli trenutke, ob katerih smo dobili kurjo polt. Na posnetki se vidi in čuti, kako je srce vsakega navijača v Stožicah ponosno bílo z našimi košarkarji.

Že ko so košarkarji stopili na parket, so Stožice ponorele! Stoječe ovacije so pospremili glasni vzkliki in ogenj, v ozadju pa se je predvajala pesem legendarnih AC/DC, Thunderstruck. 

Prvi je na košarkarski podium pritekel Goran Dragić, nato so mu sledil še drugi igralci zlate ekipe. Luka Dončić je kot ikona tekme pritekel zadnji in požel najbolj bučen aplavz.

"Vse najboljše"

Spomnimo, tekma je bila posebna tudi za Jaka Blažiča, ki je proslavljal tako zmago kot tudi svoj rojstni dan. Navijači in ekipa so mu zato zapeli Vse najboljše

"MOJ TIM"

Eden trenutkov, ki je navijačem vzel dih, je bil, ko so v zrak dvignili letake in se je na tribuni namesto tisočerih glav razkrile modro-bele barve in zapis: "MOJ TIM." Ob tem so vsi v en glas zapeli slovensko himno.

Poklon Dragiču

Ker je bila to zadnja Gogijeva tekma, preden se upokoji, so se mu navijači na koncu tekme poklonili, naš zvezdnik pa je ob tem zajokal.

Toplo sta se objela, medtem ko je Dragić Dončiću svojo roko položil na srce in mu simbolično še zadnjič na parketu predal svoje znanje. 

Nato ga je ekipa še zadnjič vrgla visoko v zrak.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord