J. B./STA | 14. 3. 2023, 11:05

Visok poraz je sodu izbil dno, v vodstvu Olimpije so se odločili, da je menjava trenerja edina rešitev

Profimedia

Pri enem največjih slovenskih športnih kolektivov so se odločili za tako imenovano šokterapijo.

Košarkarski klub Cedevita Olimpija in glavni trener Jurica Golemac sta se dogovorila za prekinitev pogodbe, so sporočili iz ljubljanske ekipe. Golemac je vodenje zmajev prevzel januarja leta 2020, z ljubljansko ekipo pa je med drugim osvojil dva naslova slovenskega državnega prvaka.

Ekipo bo na sredini tekmi evropskega pokala v Ulmu in do nadaljnjega vodil dosedanji pomočnik glavnega trenerja Miro Alilović.

Golemac je v začetku leta 2020 zmenjal Slavena Rimca, naslova slovenskega državnega prvaka je osvojil leta 2021 in 2022, slovenska pokalna naslova lani in letos, tri naslove slovenskega superpokalnega prvaka pa leta 2020, 2021 in 2022.

Profimedia

V sezoni 2021/22 je Cedevito Olimpijo 45-letni strokovnjak vodil tudi do polfinala regionalne lige Aba in četrtfinala evropskega pokala.

Ne delujejo tako, kot bi morale

"Odločili smo se, da sprejmemo odločitev o menjavi glavnega trenerja. Jurica Golemac je imel polno zaupanje kluba, slabe igre in rezultati v zadnjem obdobju te sezone pa so nakazovali na to, da stvari znotraj ekipe žal ne delujejo tako, kot bi morale," je ob naznanitvi prekinitve pogodbe z Golemcem povedal direktor Cedevite Olimpije Davor Užbinec.

Profimedia

"Jurici se ob tej priložnosti zahvaljujemo za trud, delo in energijo, ki jih je vložil v delo na mestu glavnega trenerja. Verjamemo, da je pred njim lepa in uspešna trenerska kariera, vsekakor pa mu želimo vso srečo na nadaljnji športni in življenjski poti," je nadaljeval direktor ljubljanskega kluba in dodal: "Aktivno iščemo novega glavnega trenerja članske ekipe, ki jo bo do nadaljnjega vodil Miro Alilović. Od naših fantov pričakujemo, da bodo na vsaki tekmi dali vse od sebe in da se do zadnjega atoma energije borijo za Cedevito Olimpijo."

Odhaja tudi Sani Bečirović

Košarkarska Olimpija bo poleti ostala tudi brez športnega direktorja, Sani Bečirović se je odločil za vrnitev v Grčijo, kjer se bo vnovič priključil Panathinaikosu. Tudi pri svojem nekdanjem klubu bo opravljal vlogo športnega direktorja.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.