17. 5. 2022, 15:19

Zvezdnik lige NBA družini grozil s pištolo

Profimedia

Dvakratni prvak lige NBA in eden boljših organizatorjev igre se je po prepiru z materjo svojih otrok odločil, da bo uporabil strelno orožje.

Mati otrok NBA zvezdnika Rajona Ronda je bila odobrena izredna zaščita proti igralcu NBA. Obtožen je, da je pred dnevi v njihovem domu v Louisvillu potegnil pištolo pred svojo družino. 

Ashley Bachelor je v začetku maja na družinskem sodišču vložila vlogo za izdajo nujnega zaščitnega naloga proti Rondu. 

Pol kilometra proč od družine

Kot del naloga je Bachelor dobila začasno skrbništvo nad svojima dvema otrokoma, ki ju ima z Rojonom, on pa mora ostati vsaj 500 metrov stran od njih. Poleg tega je Rondo dobil ukaz, naj vse strelno orožje, ki ga ima, preda šerifu okrožja Jefferson.

"Zelo me je strah za svojo varnost in varnost svojih otrok," je v izjavi dejala Bachelor. "Rajon ima zgodovino nestanovitnega, nenavadnega in vzkipljivega vedenja."

V izjavi je Ashley dejala, da je Rondo igral video igrice z njunim sinom, ko je sina prosila, naj konča ločevanje perila. Rondo se je po njenih besedah "razjezil" in "odtrgal konzolo za videoigre s stene", ko je njun sin vstal, da bi opravil nalogo.

Rondo naj bi nato pred njuno hčerko razbil krožnik s čajno skodelico, prevrnil različne predmete v domači pisarni in zunanje koše za smeti.

Fizično in verbalno nasilje

Ashley je rekla, da je otroka odpeljala gor in zaklenila vrata in garažo. Nekaj ​​za tem je Rajon "potrdil, da je odšel in da ima zdaj svojo pištolo." Potem je prišel nazaj in z njo krilil in grozil, da bo Ashley ustrelil.

"Rondo mi je večkrat grozil, vključno z grožnjami, da me bo ustrelil ali ustrelil moj avto," je povedala Ashley. Obtožila ga je fizične in verbalne zlorabe njunega sina ter verbalnega zlorabljanja njune hčerke.

36-letni Rondo je pred kratkim zaključil svojo 16. sezono v ligi NBA, v kateri je igral za Los Angeles Lakers in po januarski menjavi za Cleveland Cavaliers. To poletje bo lahko postal prost igralec.

Tiskovni predstavnik NBA Mike Bass je v izjavi dejal, da je liga "seznanjena s poročilom in je v postopku zbiranja več informacij."

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.