8. 6. 2022, 13:03 | Vir: STA

Matjaž Kek že na naslednji tekmi ne bo vodil Slovenije: na klopi debi Boštjana Cesarja?

Profimedia

Slovenska nogometna reprezentanca bo odpotovala v Oslo, kjer jo v četrtek zvečer čaka tretja tekma lige narodov. 

Selektor Marjaž Kek je pozitiven na koronavirus. Ima nekaj blažjih simptomov, zato ne bo odpotoval v Skandinavijo. Na klopi ga bo zamenjal pomočnik in nekdanji kapetan Boštjan Cesar.

Po porazu s Švedsko doma je sledila zelo slaba predstava in nov poraz v Srbiji, kar je botrovalo številnim pogovorom znotraj reprezentance. Kek je po tekmi s Srbijo dejal, da bo o njeni prihodnosti treba po obračunu s Srbi v nedeljo v Stožicah resno razmisliti.

"Čaka nas težka tekma. Pričakovanja so taka, da pokažemo, kar je treba," je povedal kapetan Jan Oblak in se dotaknil dogodkov po tekmi s Srbijo.

"Kar nekaj sestankov je bilo po Beogradu, veliko smo se pogovarjali, glasu nismo povzdigovali, saj tudi to ne pomaga v določenem trenutku," je pojasnil Oblak.

Klub slabemu vtisu zaupa ekipi

"Normalno, da zaupam ekipi, vsi držimo skupaj, želimo najboljše, toda to ni dovolj. Pomembno je to, kar daš na igrišču. Besede ne bodo veliko spremenile. To, kar govorimo že nekaj let, je treba pokazati, ne le o tem govoriti," je dejal vratar madridskega Atletica. 

Slovenija na Norveškem še ni zmagala oziroma ni še osvojila niti točke, tako da bo naloga na severu Evrope še težja. 

Boštjan Cesar je poudaril, da je bilo na tekmi proti Švedski kljub porazu veliko pozitivnega. "Je pa veliko nihanj. Zadovoljen sem, kako so igralci reagirali po Srbiji na sestankih in treningih. Je pa igrišče svetišče in tam se morajo dokazati."

Tekmo na stadionu Ullevaal v Oslu bodo sodili Portugalci na čelu s Fabiom Verissimom.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord