21. 7. 2022, 08:36 | Vir: Sportklub

Nadaljuje se čistka pri Olimpiji: vrača se ljubljenec navijačev

NK Olimpija

V vodstvu NK Olimpija je še vedno nemirno. Vrstijo se odpovedi, medtem pa iz Stožic prihajajo informacije, ki naj bi navdušile predvsem Green Dragonse.

Po pretresu, ki se je pri Olimpiji zgodil z odhodom trenerja Roberta Prosinečkega, športnega direktorja Mladena Rudonje in še nekaterih ljudi, se v Stožicah nadaljuje čistka.

Odpovedi so dobili Jure Bohorič in Kristjan Pahor, ki sta skrbela za odnose z javnostjo, in poslovni sekretar Borut Antončič. Na izhodnih vratih kluba naj bi bilo še nekaj ljudi, zaposlenih v pisarnah.

Po informacijah Sportkluba pa se bo zgodil tudi en prihod. V Olimpijo naj bi se po nekaj mesecih vrnil Sebastjan Cimirotič. Verjetno bo priključen delu z mlajšimi selekcijami, v katerih je pred dnevi na vrhu že prišlo do sprememb. Vodja mladinskega pogona je postal Boštjan Miklič.

Cimirotiča naj bi iz kluba pred meseci izrinil prav direktor Igor Baričić, ki se je skupaj s predsednikom Adamom Deliusom znašel na udaru navijačev, zdaj pa ga je pripeljal nazaj. Neuradno zato, da bi se prikupil Green Dragons, pri katerih je nekdanji zvezdnik Olimpije vrsto let užival status ikone, a zdaj že nekaj časa ni tako.

Znano je tudi to, da je priljubljeni Cime zaveznik prejšnjega predsednika Milana Mandarića, ki z zdajšnjim vodstvom ni v dobrih odnosih.

Odpotovali v Romunijo

Nogometaši Alberta Riere so se sicer danes z letalom odpravili na evropsko gostovanje in odpotovali proti Romuniji, kjer jih jutri čaka prva tekma 2. kroga kvalifikacij za konferenčno evropsko ligo proti Sepsiju.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ