17. 5. 2022, 09:04

Prvi profesionalni igralec po 30 letih, ki je iskreno spregovoril o svoji spolni usmerjenosti

Profimedia

Strah ga je bilo. Spraševal se je, ali naj počaka, da se upokoji, da to naznani.

Nogometaš Blackpoola Jake Daniels je priznal, da je kot mladenič skrival svojo spolno identiteto, "ker je želel biti profesionalni nogometaš".

Tako je postal prvi britanski profesionalni nogometaš, ki je po Justinu Fashanuju leta 1990 javno oznanil, da je homoseksualec.

"Zdaj je čas za to. Počutim se, kot da sem pripravljen ljudem povedati svojo zgodbo. Želim, da ljudje poznajo resničnega mene. Dolgo sem razmišljal, kako želim to narediti. Vem, da je zdaj čas. Dolgo sem mislil, da bom moral skrivati ​​resnico, ker sem hotel biti – in zdaj sem – profesionalni nogometaš. Spraševal sem se, ali naj počakam, da se upokojim, da to objavim. Noben drug igralec v profesionalnem svetu se tukaj ni razglasil za homoseksualca," je Daniels povedal v intervjuju za Sky Sport.

"Zelo smo ponosni, da smo povezani z Jakom Danielsom na pomemben in ključni dan v njegovi karieri profesionalnega športnika," so na Twitter zapisali pri agenciji Astra Partners Football.

"To sem povedal svoji mami in sestri. Dan po tem, ko smo igrali z Accringtonom, sem dosegel štiri zadetke, kar samo kaže, koliko teže mi je padlo z ramen. Čutil sem ogromno olajšanje," je dodal.

Daniels je povedal, da je dobil podporo soigralcev in kluba

"Odkar sem javno spregovoril pred svojo družino, klubom in soigralci, je to obdobje pretiranega razmišljanja o vsem in stresa, ki ga je ustvarilo, izginilo. To je vplivalo na moje duševno zdravje. Zdaj sem samozavesten in srečen, da sem končno pravi jaz," je dejal Daniels.

Poglejte si ves intervju spodaj. 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol