7. 7. 2022, 17:13

Silvio Berlusconi ima bizarne zamisli za izgled nogometašev

Profimedia

85-letni Italijan je nekdanji lastnik AC Milana in tudi italijanski premier z najdaljšim stažem v zgodovini.

Lastnik Monze Silvio Berlusconi je napovedal številne bizarne zahteve za nove igralce na trgu. Leta 2017 je prodal Rossonere (AC Milan) in leto kasneje prevzel vajeti Monze, ki leži le 15 kilometrov od prestolnice mode.

Naslednjo sezono bo klub prvič v svoji zgodovini igral v Serie A, potem ko si je prek končnice zagotovil napredovanje iz Serie B.

Na trgu prestopov so že mnogi klubi povlekli poteze, vendar Berlusconi večinoma uporablja tradicionalen pristop. Po besedah ameriškega novinarja, ki podrobneje spremlja italijanski nogomet, ​​Mattea Bonettija, nekdanji politik zahteva, da so novi igralci v klubu Italijani in poleg tega ima zahteve glede njihovega fizičnega videza.

Diskriminatorno in na robu okusa

Igralci ne smejo imeti tetovaž, uhanov ali brade, njihovi lasje pa morajo biti "lepo oblikovani" – do te mere, da je na voljo celo brivec, ki lahko za to poskrbi.

Vendar verjetno obstaja nekaj izjem, ki bi jim Silvio pogledal skozi prste. Ambiciozno kot vedno, so Monzo povezovali z Maurom Icardijem in Paulom Dybalo. Argentinca sta tako dobra nogometaša, da bi njun stil zagotovo dobil zeleno luč, čeprav je v nasprotju s "pravili", ki jih je uveljavil nekdanji italijanski premier. 

Monzo dvignil na novo raven

Monza je bila še vedno v Serie C, italijanski tretji ligi, ko se je Berlusconi vključil v klub in njihove dosežke uvršča pred uspehe Milana.

"Še vedno sem najbolj uspešen nogometni predsednik na svetu, zahvaljujoč mojemu Milanu," je dejal Berlusconi.

"Toda tokrat smo uspešni po zaslugi Adriana Gallianija, ki me je pred tremi leti prepričal v Serie C." S tem, ko so se lotili te nove avanture, so naredili nekaj izjemnega: mestu, kot je Monza so dali prostor v Serie A.

"Osebno si želim biti protagonist. Morda ne v prvi sezoni, želim pa tekmovati z vrhunskimi klubi. Veste, da sem z Milanom osvojil vse, a čustva, ki sem jih občutil v dneh napredovanja Monze, so bila nekaj edinstvenega, boljšega od vseh uspehov, doseženih z Rossoneri, s katerimi sem še vedno tesno povezan." 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord