J. B. | 21. 11. 2022, 15:32

V Katarju nova sramota: dolge vrste pred vhodom na stadion, številni zaradi bizarnih težav zamudili začetek tekme Anglije in Irana

Twitter/SupportersGroup

Festival nogometa, praznik športa in - organizacijski debakel? Iz Katarja po začetku svetovnega prvenstva prihaja vedno več neverjetnih zgodb, ki državi gostiteljici ne morejo biti v ponos.

Nihče v zgodovini nogometa v organizacijo svetovnega prvenstva ni vložil toliko kot Katar. Prva muslimanska država, ki ji je FIFA zaupala pripravo mundiala, je zapravila več kot 200 milijard evrov!

Kljub vsemu pa se ji na začetku tekmovanja organizacijski spodrsljaji dogajajo iz dneva v dan. Poročali smo že o nedeljskem kaosu v eni od navijaških con, nova nevšečnost pa se je Katarcem oziroma mednarodni nogometni zvezi pripetila tudi pred začetkom prve ponedeljkove tekme med Anglijo in Iranom.

Vstopnice preprosto izginile

Številni obiskovalci stadiona v Dohi so zamudili začetek obračuna, razlog pa je bizaren: organizatorji so imeli težave s sistemom, s katerim preverjajo vstopnice obiskovalcev. Kot poroča BBC, so nekateri v vrstah pred stadionom čakali tudi do dve uri!

Kot so pojasnili številni obiskovalci tekme, so v urah pred tekmo njihove vstopnice preprosto izginile iz posebne aplikacije, ki jo FIFA uporablja za distribucijo virtualnih vstopnic. Da se je to zgodilo na turnirju, za organizacijo katerega so zapravili več kot 200 milijonov evrov, je milo rečeno absurdno.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ