J. B. | 19. 11. 2022, 11:50

Velika katarska dvoličnost! Navijači ostali brez piva, "vipovci" pa se bodo lahko nacejali do skrajnosti

Profimedia/fotomontaža

Brez piva na svetovnem prvenstvu? Pa kaj še! Prepoved v veljavi le za "navadne smrtnike". Če imate dovolj denarja, pa si boste lahko privoščili vse.

Čeprav je bilo rečeno, da bodo lahko nogometni navdušenci na tokratnem svetovnem prvenstvu uživali tudi v pivo, čeravno bo turnir potekal v muslimanski državi, so si Katarci tik pred zdajci premislili. Kraljeva družina je dva dneva pred začetkom zahtevala prepoved prodaje piva na stadionih in jo tudi dosegla. Ob tem je zanimivo, da je bila prodaja piva na stadionih eden od pogojev, s katerim so se morali Katarci strinjati, preden jim je Mednarodna nogometna zveza podelila organizacijo 22. svetovnega prvenstva.

Vse lepo in prav: piva pač ne bo. Toda glej ga zlomka. Prepoved točenja alkoholnih pijač bo veljala le za "navadne smrtnike". Tisti, ki bodo imeli dostop do VIP-soban stadionov po vsem Katarju, pa bodo medtem brezskrbno uživali tako v pivu kot tudi vinu in celo žganih pijačah.

Pregrešno drage vstopnice

Toda VIP-vstopnice seveda niso poceni. Še več, so pregrešno drage. Za tekme v predtekmovanju so na voljo za okrog 1000 evrov, za izločilne boje se cene vrtijo tudi okrog 10.000 evrov na vstopnico! O tem, da gre za veliko katarsko dvoličnost, seveda ne velja izgubljati besed. Ali tudi: če imaš denarja dovolj, si tudi v Katarju lahko privoščiš vse. Alkohol je v islamu prepovedan le za navadne smrtnike.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.