M. M. | 3. 8. 2022, 17:30

Zakaj si predsednik Napolija ne želi afriških igralcev?

Profimedia

Predsednik enega najbolj kultnih klubov na svetu se je odločil za zanimiv korak, o katerem je celo javno spregovoril. Le kaj ima za bregom?

Predsednik Napolija Aurelio De Laurentiis je dejal, da je sit igralcev iz Afrike. "Ne bomo pripeljali več afriških nogometašev, razen če se bodo odpovedali nastopom na afriškem pokalu narodov. Mi jih plačujemo, oni pa igrajo za druge," je dejal De Laurentis za Wall Street Italy.

"Nogomet je slabo voden. Mi smo idioti, ki igramo 50 tekem na leto. Obstaja veliko lažnih tekmovanj, kot so Liga prvakov, Liga Evropa in Konferenčna liga. Ustvariti moramo tekmovanja, v katerih bodo med tednom igrali klubi iz petih najmočnejših evropskih lig," je dejal predsednik Napolija.

"Super liga? Bil sem proti, ker je to pomenilo vabilo določenih klubov, privilegiranci so vabili druge. Konferenčna liga? Neumnost. Kaj si lahko majhna ekipa obeta proti Juventusu? Nič. Mladi ne spremljajo več nogometa, ker tekmovanja niso tekmovalna, izgubljamo jih," je dodal.

Razkril je tudi, kako je zavrnil ponudbe za prodajo kluba, ker se "želi zabavati". "Američani so mi ponudili 900 milijonov evrov za klub in želim se spet zabavati. Ponudili so mi tudi dve milijardi evrov za Napoli in moje podjetje Filmauro, a še vedno uživam in se ne nameravam upokojiti. Želim biti 12. ali 14. igralec na igrišču. Pustite me, da se zabavam,"  je potencialnim snubcem njegovega kluba dejal provokativni De Lorentis.

Čeprav ima po novem nekaj povedati čez afriške igralce, je pred meseci tako čestital igralcu svojega kluba, Kalidou Koulibalyu, ki je s Senegalom osvojil Afriški pokal narodov, kar njegove izjave naredi še bolj kontradiktorne. 

"Super kkoulibaly26 ! Zvestoba svojemu izvoru je bila nagrajena, kar mu je v čast in ga naredilo še večjega prvaka," je zapisal na Twitterju. Morda pa ga je pri afriških igralcih zmotilo prav to, da se je Koulibaly po konce sezone poslovil od sinjemodrega dresa in prestopil v londonski Chelsea. 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol