20. 8. 2022, 07:54 | Vir: STA

Nov vrhunski uspeh Kristjana Čeha!

Profimedia

Slovenski metalec diska je v finalu evropskega prvenstva v atletiki v Münchnu je kljub velikemu pritisku dosegel odlično uvrstitev. Priznal pa je, da takšnega pritiska še ni čutil. 

Kristjan Čeh je v finalu evropskega prvenstva v atletiki v Münchnu v metu diska osvojil srebrno medaljo z 68,28 metra. Z rekordom prvenstev, 69,78 metra, je zmagal Litovec Mykolas Alekna

Slovenskega športnika je v bavarski prestolnici kljub dežju spremljalo veliko slovenskih navijačev. Med drugim so ga navijači iz Bovca spodbujali z ogromnim plakatom Čeha v belem morskem psu.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kristjan Čeh (@kristjanceh)

"Pričakoval sem zlato, v kvalifikacijah sem dosegel tudi rekord prvenstev. Nisem razočaran, drugo mesto je le drugo mesto. To je tudi moje prvo EP," je po tekmi povedal Čeh.

S svojimi meti ni bil zadovoljen

"Če sem zadovoljen z uvrstitvijo, pa z meti nisem. Slabi sicer niso bili, ni pa bil tehnično dober zaključek izmeta, zato so bile daljave krajše. Nobenega meta nisem prav zadel," je dejal.

Profimedia

Spregovoril je tudi o razlogih za nezadovoljstvo kljub osvojenemu drugemu mestu. "Preveč sem bil nervozen in se mi je met povsem ponesrečil, 'zahaklal' sem ga. V drugi seriji je šlo bolje, a sem vedel, da to ne bo dovolj za zmago in tudi ni bilo," je dodal. 

Meni, da je bilo morda nekoliko preveč pritiska, saj je bil v vlogi favorita, nastopil pa je na največjem stadionu in pred največjo publiko doslej.