Ž.A. | 26. 1. 2022, 10:00

Zakaj je poslušanje glasbo med telovadbo dobro za vas? (imamo kar 5 razlogov)

Profimedia

Včasih nam glasba med telovadbo prija, včasih ne. Vse je nekako odvisno od našega razpoloženja, vrste vadbe in naš samih. Vsekakor pa nam glasba pomaga! Kako?

#1 Večja koncentracija

Če že samo pomislite, da vas verjetno drugi ne bodo motili, ko boste imeli v ušesih slušalke, imate prav. K vam bo pristopilo manj ljudi, kar pomeni več miru in večjo koncentracijo na vašo vadbo.

#2 Takoj se boste zamotili

Se vam je že zgodilo, da ste tekli, kolesarili ali rolali in se zaradi glasbe popolnoma zamotili? Glasba na nas deluje blagodejno in med športanjem lahko enostavno padete v glasbo. In kar je najboljše? Zaradi nje vam trening hitreje mine.

Preberite tudi: Prisegate na tako imenovani 'power nap'? (razkrivamo, kako dolg naj bo v resnici)

#3 Pozdravite učinkovitejši trening

Med treningom ponavadi poslušamo glasbo, ki ima hitrejši ritem. Strokonjaki so izračunali, da mora glasba, ki jo poslušamo ob vadbi, imeti med 120 in 140 udarcev (utripov) na minuto. Skrbno izberite svojo glasbo, saj boste verjetno na njen ritem tudi sinhrono telovadili, zato res ne želite, da bi bila prehitra.

#4 Preko glasbenega transa v dobro počutje

Imate sestavljen seznam skladb, ki so vam pri srcu? Ravno te vas zagotovo popeljejo v glasbeni trans, ki vašo glavo, miselnost popeljejo na čisto drugačen nivo. Zaradi glasbe se boste bolje počutili! 

#5 Glasba vas bo spravila v gibanje

Vsi ti ritmi glasbe vas bodo spodbudili, da se gibate. Če niste velik ljubitelj telovadbe, je tudi ples odlična alternativa, saj boste z njim v gibanje spravili svoje telo in zanj nekaj tudi naredili!

Preberite tudi: NE jejte hrane iz KONZERVE, če opazite naslednje znake ...

Vir: aktivni.si

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.