23. 5. 2023, 12:43 | Vir: STA

Naša smučarka po hudi poškodbi nazaj na belih strminah: poglejte, kako prekipeva od sreče (FOTO)

Instagram/Andreja Slokar

Po dolgotrajni rehabilitaciji je znova stopila na smuči. Pripravlja se na vrnitev v tekmovalno karavano.

Slovenska alpska smučarka Andreja Slokar je prvič po poškodbi, zaradi katere je izpustila celotno sezono in svetovno prvenstvo v Meribelu, znova stopila na smuči v okviru priprav na snegu za vrnitev v tekmovalno karavano.

Na Instagramu je objavila fotografijo z avstrijskega ledenika Mölltal o prvem dnevu na snegu po 220 dneh. "Prvi dan na snegu po sedmih mesecih, zdaj pa dejmo smučat," je pod fotografijo napisala Slokarjeva.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Andreja Slokar (@andrejaslokar)

Poškodba

25-letna Ajdovka si je 14. oktobra lani ob padcu na treningu na ledeniku Schnalstal poškodovala levo koleno. Poškodba kolenskih vezi je pomenila dolgotrajno rehabilitacijo, po mesecih okrevanja in treningov v fitnesu je znova začela smučarski trening na snegu.

Profimedia

Slokarjeva je zadnja slovenska zmagovalka tekme svetovnega pokala v slalomu alpskega smučanja. V sezoni pred poškodbo je zmagala na finalnem slalomu sezone v Courchevelu/Meribelu 19. marca lani, pred tem pa je 13. novembra 2021 slavila tudi na posamični paralelni tekmi v Lech/Zürsu.

Tekmovalna sezona 2023/24

Zbor panoge za alpsko smučanje bo v sredo na seji v Ljubljani potrjeval ekipe za tekmovalno sezono 2023/24.

V ženski ekipi za tehnični disciplini, slalom in veleslalom, bodo poleg povratnice Slokarjeve še Ana Bucik, Neja Dvornik in še ena povratnica v tekmovalno areno Meta Hrovat, ki je lani napovedala, da končuje tekmovalno pot. Gorenjka je odmrznila svoj smučarski status, potem ko je prav tako kot Slokarjeva izpustila celotno preteklo sezono.

V ženski ekipi je prišlo do spremembe na mestu glavnega trenerja. Sergej Poljšak bo poslej odgovorni trener za slalom v moški ekipi, vlogo glavnega trenerja ekipe za tehnični disciplini pa je prevzel Gregor Koštomaj, nekdanji trener slovenske smukaške šampionke Ilke Štuhec, ki je bil še v minuli sezoni glavni trener moške ekipe za hitri disciplini.

Profimedia

Štuhčeva trenira s svojo ekipo, v kateri ima glavno vlogo njena mama Darja Črnko. Bo pa Marko Vukičević, ki je kot trener v pretekli sezoni deloval v ekipi Štuhčeve, po novem pomočnik Koštomaja v ženski tehnični ekipi.

V skladu z načrtom dela bo ženska ekipa za tehnični disciplini snežne priprave na južni polobli v Ushuaii opravila od 30. avgusta do 22. septembra.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol