Uredništvo | 30. 1. 2024, 11:00

Ali s skoki priletijo tudi veliki denarji? Toliko je v letošnji zimi zaslužila izjemna Nika Prevc

Facebook/Ljubno FIS Ski Jumping World Cup Women

Nika Prevc dokazuje, da spada v sam vrh smučarskih skakalk, a vendar dobi tudi temu primerno plačilo?

Celotna Slovenija s ponosom spremlja niz uspehov, ki ga dosega vrhunska Nika Prevc. Zadnji velik uspeh je tako dosegla na domačih tleh, ko je na poletih na Ljubnem premagala Avstrijko in si priborila zmago. Izjemna je bila tudi Nika Križnar, ki je osvojila tretje mesto.

S šestimi prvimi mesti in enim drugim mestom je Nika Prevc dokazala, da zmore prav vse, saj niza zmago za zmago. A z uspešnostjo pride tudi precejšnji finančni priliv, poroča portal Sportklub.

Zmaga v Engelbergu, Garmisch-Partenkirchu, Beljaku, Zau in na Ljubnem ji je doslej prinesla 49.960 evrov, kar jo uvršča na prvo mesto med smučarskimi skakalkami po višini zaslužka. Na drugem mestu je Avstrijka Eva Pinkelnig, ki je zaslužila 13.000 evrov manj.

Instagram/ekipa_sn

Kaj pa pri moških?

Na lestvici najboljših zaslužkarjev kraljuje Rjoju Kobajaši, kar je za marsikoga presenetljivo, saj je vodilni skakalec te sezone Stefan Kraft. Kobajaši je zmagal le na posamični tekmi v Szczyrku, štirikrat pa je osvojil drugo mesto. Edina zmaga mu je tako prinesla 32.000 evrov od skupno 217.165 letos prisluženih evrov. Kraft je zaslužil 50.000 evrov manj.

Od Slovencev je najbolj uspešen prav Anže Lanišek, ki je bil primoran zaradi poškodbe predčasno zaključiti sezono. Ta je v žep pospravil 102.000 evrov.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol