28. 10. 2023, 15:27 | Vir: STA

Na veleslalomu slavila Švicarka, Bucikova z velikim dosežkom v Söldnu

Profimedia

Švicarka Lara Gut-Behrami je zmagovalka veleslaloma na ledeniku Rettenbach, uvodnega dejanja 58. izvedbe svetovnega pokala v alpskem smučanju.

Edina slovenska finalistka Ana Bucik je tekmovalno sezono odprla z 11. mestom, najboljšim dosežkom na söldenskih veleslalomih. Svoj prejšnji dosežek na tem ledeniku je popravila za kar deset mest.

Profimedia

Italijanka Federica Brignone, najhitrejša v prvi vožnji, v finalu ni bila kos Švicarki, ki je bila po prvi vožnji četrta. Brignone je boj za zmago izgubila za dve stotinki sekunde. Slovakinja Petra Vlhova je bila z zaostankom 14 stotink sekunde tretja. Tretja je bila tudi po prvi vožnji.

Od treh Slovenk se je v finalno vožnjo uvrstila le Bucik (+2,67) kot 14. v prvi vožnji. Sprva je bila 15., a je naknadno po diskvalifikaciji Norvežanke Ragnhild Mowinckel zaradi uporabe maž z vsebnostjo fluora pridobila eno mesto.

Neja Dvornik je odstopila na prvi progi, povratnica po poškodbi Andreja Slokar pa je bila na svoji prvi tekmi v 19 mesecih prepočasna za finale.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol