Š. Š. | 9. 8. 2022, 19:25

TAKO vašemu šolarju uredite otroško sobo, ki dviga produktivnost

TAKO vašemu šolarju uredite otroško sobo, ki dviga produktivnost - Dom

Profimedia

Malo je takih šolarjev, ki z velikim veseljem sedejo k domačim nalogam. A to je veliko lažje, če ima otrok kotiček, v katerem se dobro počuti. 

Četudi ne verjamete v feng shui ideje, je jasno, da prostoru človek lahko z določenimi posegi vzame ali pa vdihne dobro energijo. To je še kako pomembno pri otroški sobi, v kateri se vaš šolar uči in dela domače naloge.

Z nekaj preprostimi ukrepi lahko ustvarite kotiček, ki bo dvigal produktivnost.

TAKO vašemu šolarju uredite otroško sobo, ki dviga produktivnost - Dom

TAKO vašemu šolarju uredite otroško sobo, ki dviga produktivnost - Dom

Profimedia

Svetloba

Svetloba je bistvena. Poskrbite, da bo imela otroška soba dovolj naravne svetlobe, ki dviga energijo. Delovno mizo postavite čim bližje oknu. Dnevna svetloba poveča učne sposobnosti in osredotočenost.

Za okras zelena rastlina ali dve

Rastline dokazano umirjajo um in vdihnejo prostoru posebno energijo. Izberite zelene rastline, ki niso preveč zahtevne, na primer kaktus.

Tapete, vzorci in barve

Če se odločite za tapete, izberite nežne vzorce, najbolje naravne oblike (listki, drevo ...). Stene naj ne bodo v preveč živih, kričečih barvah. Namesto tega se raje odločite za nežnejše in bolj nevtralne tone. Enako velja pri pohištvu. Les s sem in tja kakšnim v otrokovo najljubšo barvo obarvanim elementom bo ustvaril stimulativno okolje.

Odlagalni elementi poskrbijo za red

Produktivna soba je pospravljena soba. A otroci imajo običajno 1001 zaklad, vse pa je težko pospraviti v predale in omare. Rešitev so knjižne police in odlagalni elementi, fiksirani na steno. Pomembno je, da se stvari v otroški sobi ne kopičijo na tleh. Soba mora na prvi pogled dati občutek urejenosti.

Igrače ločite iz učnega kotička

Učni kotiček uredite tako, da bodo igrače izven vizualnega prostora, ki ga otrok vidi s pisalnega stola. Najljubše igrače ali igrice bodo (pre)hitro pritegnile in prevzele otrokovo pozornost.

Učna soba, a v prvi vrsti dom

Soba, kjer se otrok uči in dela domače naloge, naj ne bo dolgočasna in resna. To je kljub vsemu vaš dom in največkrat otrokov najljubši kotiček. Naj se otrok med učenjem zagleda v steno, na kateri visi slika medvedka, plakat njegove najljubše risanke, kakšna ljuba fotografija ali pisana knjižna polica. Tisto, kar otroku pogreje srce, že ne more negativno vplivati na produktivnost.    

Naj izbira otrok

Ne pozabite, da opremljate in preurejate otroško sobo, s katero želite doseči maksimalno produktivno okolje. Zato naj bo otrok zraven, prepustite mu, da izbere njemu lepe elemente, barve, vzorce ...

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.