Š. Š. | 30. 5. 2022, 18:30

TO so skrivnosti čiščenja, ki so jih razkrili profesionalci

Profimedia

Se trudite svoj dom ohranjati čist, pa v resnici ni nikoli tako svetleče kot v kakšnem finem hotelu? Morda vam bodo pomagale skrivnosti strokovnjakov.

V resnici gre za povsem preproste trike in večino potrebnih sestavin boste našli kar v domači kuhinji. 

Beli kis za vodne madeže in mineralne usedline

Kopalniška armatura se bo svetila kot nova, če jo boste očistili z belim kisom. To je kar precej zapostavljena sestavina, ki pa ima mnogo boljši učinek kot marsikatero kupljeno čistilo. Papirnato brisačko prepojite s kisom in očistite površino. Nato pa pustite stati okoli 10 minut, po tem času površino obrišite s suho krpo.

Odlično beli kis deluje tudi v kuhinji, saj gre za povsem naravno čistilo.

Koruzni škrob za svetleča okna

Okna so vedno svojevrsten izziv. Včasih se zgodi, da so po čiščenju skoraj bolj umazana kot pred njim. Kakšen je nasvet strokovnjakov? Koruzni škrob! Super čistilo za okna izdelate tako, da zmešate žličko koruznega škroba, žličko belega kisa in žličko vode. Koruzni škrob je nežno abrazivno sredstvo, ki bo odlično poskrbelo za umazanijo, poleg tega pa še nase vleče neprijetne vonjave. Tudi na kozarcih tale recept deluje!

Bela kreda za maščobne madeže na oblačilih

Sliši se neverjetno, toda bela kreda je rešilna bilka za maščobne madeže na oblačilih. Suho umazano oblačilo po madežih podrgnite s kredo, ki nase vleče maščobo. Nato oblačilo operite kot običajno in skoraj zagotovo maščobnih madežev ne bo več. 

Posušite krtačko za wc - da bo čiščenje stranišča manj neprijetno

Malo je ljudi, ki uživajo pri čiščenju stranišča. Profesionalci pravijo, da je slabše od čiščenja stranišča samo še - čiščenje stranišča z mokro wc krtačko. Zato svetujejo, da po čiščenju krtačko dobro izplaknete in jo za pol ure priprete med toaletno školjko in pokrov - da se dobro osuši. Prav tako očistite in osušite tudi stojalo, v katerem ščetka stoji.

Zamrzovanje - enostaven trik za odstranjevanje bakterij

Kako očistiti smrdljivo kolesarsko čelado? Tako, da jo zapakirate v vakumsko vrečko in položite čez noč v skrinjo. To bo ubilo bakterije in tudi neprijetne vonjave. Zamrzovalnik deluje tudi pri na oblačila prilepljenih žvečilnih gumijih, vosku ali smoli.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.