A. B. | 28. 8. 2022, 17:40

Jo poznate? To je Facebookova novost, zaradi katere si boste lahko ogledali le vsebine, ki vas zares zanimajo

Profimedia

Razvoj funkcij, zaradi katerih nam je kot uporabnikom lažje filtrirati uporabne in morda nekoliko manj uporabne informacije, je ena izmed prioritet omenjenega družbenega omrežja. Preberite, ali ste poznali to uporabno novost, ki jo je platformni gigant vpeljal na svoje mobilne aplikacije. 

Ameriško multinacionalno tehnološko podjetje s sedežem v Menlo Parku v Kaliforniji, ki se je pred nedavnim iz Facebooka preimenovalo v Meto je uporabnikom znova ponudilo novost, ki je mnogi še niso uspeli spoznati. 

Z le enim klikom na gumb boste lahko dostopali do vsebin, ki so vam pri srcu in spremljali ljudi ali strani, za katere vam je mar. 

Le en klik vstran 

Vsi radi brskamo po Facebooku, a le malo uporabnikov dejansko izstopi iz primarnega namizja ali News feeda, kot je ta poimenovan v angleščini. 

V orodni vrstici na dnu mobilne aplikacije družbenega omrežja se je pojavila nova ikona, ki vam omogoča, da po svojih interesih ali bližnjih pogledate podrobneje.

Ste že poskusili pritisniti na četrti zaporedni gumb v vrstici imenovan "Feeds"

Uredništvo/fotomontaža

Uporaben nasvet: v kolikor je tudi za vas svetel način aplikacije Facebook moteč, si lahko tega preprosto spremenite v "nočni način", kar storite v zavihku nastavitev. 

Lažji dostop do uporabnih vsebin 

S klikom na omenjeno ikono lahko dostopate do vsebin, ki so razvrščene v podkategorije "Priljubljeno", "Prijatelji", "Skupine" in "Strani", sami pa si lahko tudi nastavite, koga ali kaj želite spremljati. S tem je po Facebookovem sporočilu za javnost uporabnikom omogočen lažji pregled nad priljubljenimi vsebinami. 

Z uporabo nove funkcionalnosti se boste lahko izognili vsebinam, ki jih sicer bodisi ne želite spremljati ali se jim želite izogniti, a jih vsakodnevno prejemate znotraj zaznamka "Home" (v prevodu Domača stran). 

Uredništvo/fotomontaža

Novo na Metroplay: "Janša je s tem potrdil, da ostaja" | N1 podkast s Suzano Lovec