M. P. | 18. 5. 2022, 17:35

Zakaj morate ta vikend NUJNO obiskati Celje?

Profimedia

V mestu ob Savinji bo ta konec tedna in vse do nedelje zelo pestro, med številnimi dogodki se bo za vsakega nekaj našlo! 

Na Celjskem sejmu bo od 20. do 22. maja potekal Pomladni sejem, kjer se bo predstavilo več kot 170 razstavljavcev iz Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Italije, Poljske, Srbije in celo iz Brazilije.

Kar trije sejmi obljubljajo zelo bogat program za izboljšanje počutja in življenja, obiskati pa jih bo mogoče z eno samo vstopnico.

Dogodki z izjemno bogato vsebino

Vodja projekta Pomladnih sejmov Špela Peras je pojasnila, da naj bi ti sejmi potekali že v marcu, vendar so bili zaradi okoliščin primorani spremeniti datum poteka. Ob tem je dejala, da gre za prodajno naravnan sejem z izjemno bogato vsebino, pripravljeno v sodelovanju z s številnimi partnerji.

Bobo

Green Vita za samooskrbo in zdrav način življenja

Razstavni program novega zelenega sejma Green Vita obsega najrazličnejša področja za boljše počutje in bolj zdravo telo. Ena od sejemskih dvoran se bo spremenila v ogromen vrtni center, kjer se bo našlo vse za vrt, dom in okolico. Pripravljene bodo tudi brezplačne strokovne delavnice in izobraževanja.

V sklopu GreenVita Flora bo na enem mestu možno najti najboljša semena in zelišča, tudi ekološka, sadno in okrasno drevje, trajnice, enoletnice in vrtičkarsko opremo.

GreenVita Flora bo pravi raj za vse ljubitelje vrtičkov in narave.

GreenVita Flora bo pravi raj za vse ljubitelje vrtičkov in narave.

Profimedia

Medtem bo GreenVita Altermed pokrival področje prehranskih dopolnil, naravno kozmetiko, mazila, eko oblačila in obutev, zdravstveni turizem, delavnice, naravno gradnjo, eko pohištvo in več.

Festival kave bo edinstven!

V istem terminu bo potekal tudi Festival kave, ki bo obiskovalcem nudil vse najboljše iz sveta kave! Veliko kav, ki jih bodo tam predstavljali, ni možno dobiti v slovenskih lokalih, so povedali organizatorji.

Profimedia

Ljubiteljice in ljubitelji kave, pozor! Vabljeni na degustacije kav in pridobivanje novih znanj o tem 'čarobnem' črnem napitku. 

S strani Združenja Speciality kave Slovenija bosta organizirana tudi tekmovanja: Slovenia Sensory Cup, ki bo v petek ob 12. uri, ter Slovenia Barista Cup, ki bo potekalo v soboto s pričetkom ob 12.00.

Gurmanski festival Kulinart - nihče ne bo odšel lačen!

Prav tako bo edinstven tudi Kulinart, kjer bo mogoče poskusiti zelo raznolike jedi! Posebnost festivala bo Street food ulica, na kateri bodo obiskovalci lahko preizkusili vse od japonske ulične hrane, taquitosov, burgerjev in mnogo več.

Kulinart bo obiskovalcem nudil kulinarične dobrote, pivske užitke in bo predstavil restavracije ter opremo za tiste, ki umetnost hranjenja prakticirajo tudi doma.

Z lokalno pridelano hrano in pijačo se bodo predstavili številni slovenski ponudniki in proizvajalci.

Profimedia

Sobota z Zvezdano Mlakar bo posvečena ženskam

V Modri dvorani bo ob 14. uri Zvezdana vodila ekskluzivni dogodek: 'Zeleno, ki te ljubim zeleno'. Pogovarjala se bo s Tadejo Brankovič in Marjanom Ogorevcem.

Za glasbeno spremljavo bo na dogodku poskrbela AMAYA.

Nedeljsko dogajanje bo posvečeno družinam, z bogatim programom tako na demo odru in kuhinji ter v predavalnici.

Še to: Na spletni strani shop.ce-sejem.si je mogoče kupiti vstopnice po predprodajni ceni, ki je 7 evrov (na dan dogodka bo cena 9 evrov). Ker bo prvi dan dogajanja posvečen starejšim, bo za njih veljala posebna cena: za skupine nad 20 upokojencev je cena vstopnice samo 4 evre na osebo

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.