Maja Fister | 27. 5. 2020, 06:00

Čudovito dvoetažno stanovanje v Ljubljani z imenitno tapeto (foto)

Miran Kambič

Tokrat smo za nekaj navdiha pokukali v ljubljansko stanovanje v dveh etažah, ki je vse prej kot monotono.

Stanovanje štiričlanske družine se razteza na dobrih 165 kvadratnih metrih in v dveh etažah. Spodnjo, manjšo etažo sestavljajo mladinski sobi, manjši prostor za druženje, kopalnica in shramba, v zgornji pa so bivalni prostori s kuhinjo in jedilnico ter glavna spalnica z zasebno kopalnico, garderobo in velika terasa. 

Projekt sta zasnovali Petra Zakrajšek in Katarina Mravlja iz mednarodno nagrajenega arhitekturnega biroja GAO arhitekti. Stanovanje, ki so ga pri biroju poimenovali Mivka, opredeljujejo številni ločeni kotički, ki se povezujejo v razgiban, moderen in topel interjer. 

Duša stanovanja je jedilna miza

Bivalni prostor ter kuhinja z jedilno mizo sta osrednji del doma in duša zgornjega nadstropja za druženje ob dobri hrani. Kuhinja se v črki L oblikuje okoli jedilne mize, na katero se spuščajo nizke okrogle luči. Poseben element kuhinje je zaobljena vinska omara, ki se nadaljuje na hodnik in v dnevni prostor ter daje vintidž pridih mehkobe. 

Miran Kambič

Hrastov parket in zanimive tapete

Svetel hrastov parket povezuje prostore, kjer prevladujejo naravni odtenki med belo in sivo, posebej pa izstopa uporaba modre barve. Posebno vlogo imajo tudi tapete, njihovim barvam so nato prilagodili tudi druge dodatke in detajle. V spalnici staršev tapeta nad vzglavjem postelje v slivovih odtenkih daje toplino in poživi prostor.

Miran Kambič

Celotno stanovanje povezujejo skrbno izbrane grafike, ki združujejo estetiko in funkcionalnost, tapete pa najdemo tudi v spodnjih spalnicah. Da je stateška funkcionalnost pomemben del stanovanja, kažejo tudi detajli. Na primer miza, ki pod leseno loputo skriva lepotilno mizico z ogledalom. Tako lahko pisarniška miza z eno potezo postane kotiček za urejanje. 

Skozi šik stanovanje se lahko sprehodite skozi zgornjo fotogalerijo.

PREBERITE ŠE: Vulgaris: Slovenki, ki prvinsko goloto rezljata v unikatno pohištvo ALI Prej in potem: Premišljena prenova stanovanja v Šiški iz osemdesetih

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.