Ž.A. | 8. 5. 2022, 08:00

Forbesova nagrajenka Alja Horvat predstavila cenovno dostopno in trajnostno modno kolekcijo

by Alja Horvat

Alja se pohvali z nagrado Elle Style Award in uvrstitvijo na Forbesov seznam 30 najvplivnejših umetnikov pod 30 leti starosti. Tokrat je pripravila nekaj čisto drugačnega.

Cenovno dostopna, trajnostna in etična modna kolekcija by Alja Horvat

Pred nekaj dnevi je Alja lansirala svojo drugo etično modno kolekcijo. Posebnost kolekcije je ta, da Alja ustvarja potiske in prav tako oblikuje oblačila za modno kolekcijo.

by Alja Horvat

S potiski in oblačili želi spomniti in izraziti ljubezen do 60. in 70. let prejšnjega stoletja in to povrniti v obliki modne kolekcije. 

Predstavila je kar 17-delno kolekcijo

Tokrat je v kolekcijo vključila številne modne kose - second skin top, krilo, pajkice, hlače, maxi obleko, kratko obleko in klobuke v številnih potiskih. 

by Alja Horvat

Kolekcijo pa je inspiriralo vesoljeGarden of Cosmic speculation, Bob Dylanov album Time Out Of Mind, krožnost življenja, Jupitrov dež in nostalgija.

Velika posebnost Aljinega delovanja je transparentnost

Morda še tega nismo navajeni, ampak Alja je želela biti transparentna. Tako lahko v opisu vsakega kosa vidimo, koliko stane izdelava posameznega kosa in natančna razčlenitev cene.

by Alja Horvat

Cene se gibljejo med 50 do 150 evrov.

Kolekcija je šivana v majhnem družinskem podjetju v Sloveniji in pri samostojni šivilji iz Aljinega rojstnega mesta Maribor.

 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.