J. Z. | 21. 9. 2022, 07:00

Kaj se je zgodilo z rdečimi salonarji Urške Klakočar Zupančič, ki so dvigovali prah?

Danijel Čančarevič/Bobo/fotomontaža
Kaj se je zgodilo z rdečimi salonarji Urške Klakočar Zupančič, ki so dvigovali prah? (foto: Danijel Čančarevič/Bobo/fotomontaža)

Mnoge ženske v Sloveniji so v podporo predsednici državnega zbora maja obule rdeče čevlje. S tem so se množično odzvale na žalijive besede moških. Mi pa smo preverili, kaj se je zgodilo s čevlji, o katerih je govorila skoraj celotna država. 

Po 13. maju, ko je Slovenija dobila prvo predsednico državnega zbora, je na družbenih omrežjih sledil pravi vihar komentarjev, tako pozitivnih kot negativnih zaradi obutve, ki jo je izbrala Urška Klakočar Zupančič. Medtem ko so nekateri razpravljali o primernosti izbire Urške Klakočar Zupančič, ki je črno obleko popestrila z rdečimi salonarji, so ji številne ženske stopile v bran. 

Bobo

Do rdečih čevljev je bil kritičen predvsem psihoanalitik Roman Vodeb, nato pa je sledil jezen odziv številnih uporabnic družbenih omrežij, ki so v podporo Klakočar Zupančičevi obule rdeče čevlje"Gospod Vodeb je s seksistično izjavo sprožil velik odziv, zato mi je bilo všeč, da so se ženske združile in skupaj povedale, kaj si mislijo o tem," je dejala Klakočar Zupančičeva.

Je pa dodala, da ima zdaj pravzaprav "svoj simbol". Čeprav je prepričana, da jo je želel osebno diskreditirati, je storil prav nasprotno.

"Človeku, ki drugemu želi slabo, se to kaj hitro lahko vrne kot bumerang. Hvaležna sem gospodu Vodebu, da sem dobila tako lep simbol," je dejala in dodala, da salonarji čakajo na naslednjo posebno priložnost