J. Z. | 1. 8. 2022, 14:18

Poslanci se slačijo: kdo je odvrgel skoraj vse?

Bobo/Instagram/Damijan Zrim/ Matej Tonin/fotomontaža

Moški so sledili priporočilu Urške Klakočar Zupančič in v prostorih državnega zbora odvrgli topla oblačila. A na razočaranje marsikatere kolegice, niso odvrgli vseh. 

Pred začetkom parlamentarnih počitnic so v državnem zboru doživeli nekaj, kar v 30 letih samostojne države še nismo videli. 

Moški so na priporočilo predsednice državnega zbora Urške Klakočar Zupančič odložili suknjiče, odvrgli kravate in si zavihali rokave srajc.  

Razlog za to so priporočila o uporabi klimatskih naprav v prostorih javne uprave. Kako višje temperature vplivajo na garderobo moških v Državnem zboru, so preverili na POP TV.

Ugotovili so, da so moški sicer odvrgli oblačila, a se kljub višjim temperaturam niso odločili za preveč drastične spremembe. Predsednik NSi Matej Tonin je za POP TV dejal, da je opazil, da "jih je več odvrglo suknjiče".

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Matej Tonin (@matejtonin)

 

V državnem zboru sicer veljajo stroga pravila oblačenja, a Klakočar Zupanččičeva je dejala, da so lahko poslanci zaradi visokih temperatur nekoliko bolj sproščeni.

Koordinator Levice Luka Mesec, sicer tudi nekdanji poslanec, je med predvolilno kampanjo pridobil veliko pozornosti zaradi svojega prepoznavnega modnega sloga, odpetih srajc, zlate verižice in superg. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luka Mesec (@lukamesec)

Tudi poslanec NSI Janez Cigler Kralj, ki je v službenem času rad urejen, pravi, da se doma odloča za precej bolj sproščen slog. "Z ženo imava štiri otroke, zato je najlažje, če sem doma kar v kratkih hlačah in majicah," je dejal. 

Na počitnicah posvem sproščeni

Marsikateri poslanec pa na dopustu odvrže skoraj vsa občila. Tako je pred tremi tedni na Instagramu veliko všečkov prejel mladi poslanec SD Damijan Zrim, ki je objavil svojo fotografijo z Blejskega jezera, na kateri pozira le v kopalkah. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zrim Damijan (@damijanzrim)

 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.