N. V. | 12. 7. 2022, 16:05

Nov trend: vaginalna tekočina kot parfum

Profimedia

Zakaj bi zapravljali denar za drage parfume? Če nase nanesete ta vonj, naj bi privabil snubce veliko bližje kot Chanel.

Pojavil se je nov trend, ki ga je globaliziral TikTok. Imenuje se "vabbing": gre za neologizem, ki je kombinacija besed "vagina" in "dabbing".

Kaj je to?

Dee Salmin iz ABC.net.au pojasnjuje: "V bistvu svojo vaginalno tekočino nosite kot parfum. Prste potisnete vase, svoj sok namažete po zapestjih, vratu, za ušesi – kamorkoli bi običajno dali parfum. Ljudje, ki o tem govorijo na TikToku, menijo, da vam bodo feromoni iz vaše vagine pomagali privabiti partnerje – in prisegajo na to."

@keni.mov Replying to @miiiklynx i hope this eases everyone’s mind lmao #vab #vabbing ♬ original sound - kenz

Nov trend povzročil veliko hrupa

Nekateri ljudje prisegajo na to, češ da vam bodo feromoni pomagali pritegniti partnerja (ali vsaj zmenek), drugi pa se iz tega norčujejo.

In o tem je napisanih veliko člankov. Novinarji preživljajo čas v pogovorih z dejanskimi zdravniki in postavljajo težka vprašanja, kot je "ali deluje?". Strokovnjaki pa podajajo različne odgovore.

Ali deluje?

Feromoni so kemični signali, ki ga v izredno majhnih količinah izločajo določeni organizmi in sprožijo naravni odziv pri drugem pripadniku iste vrste organizmov. Kot psi na primer – z vohanjem drug drugega.

Profimedia

Toda po mnenju profesorja Marka Elgarja, profesorja evolucijske biologije na Univerzi v Melbournu, ljudje nimamo teh žlez, poroča ABC.net.au.

"V preteklosti (ko se je homo sapiens prvič pojavil kot vrsta) smo morda zaznali te vonjave. Ali jih zdaj tudi? Sumim, da ne," profesor Elgar pravi, da ni nobene raziskave, ki bi potrdila, da vabbing deluje.

Profesor Elgar želi tudi, da vemo, da je z biološkega vidika pravzaprav obratno in da bi morali moški početi stvari, kot je 'vabbing', da bi pritegnili potencialne partnerke.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.