Amanda Buhinjak | 22. 4. 2023, 20:00

Filip Flisar je za nas pripravil domačo štajersko joto: izvedeli smo, zakaj ne nosi več ikoničnih brkov (VIDEO)

Aleksandra Saša Prelesnik/fotomontaža

V pogovoru za rubriko Rok uporabe nas je povabil v svojo domačo kuhinjo in nas, tako kot to zna le on, presenetil s svojimi mnogimi skritimi talenti. Namreč, ni le izvrsten krosist, temveč igra poseben inštrument, pred kratkim pa se je navdušil nad adrenalinskim športom, ki se ne odvija na zasneženih bregovih. Zaupal pa nam je tudi, kako je  Pohorsko šunko sprejela največja kritičarka v njegovem življenju - hčerka Sofija. 

"Vse v življenju je iskanje ravnotežja. Moje življenje se vedno je in se še vrti okrog adrenalina. Dejansko je kuhanje ena izmed stvari, ki me umiri. Pozabim na vse in se osredotočim le na kuhanje in hkrati izrazim svojo ustvarjalnost," nam je v VIDEO kuharici zaupal nekdanji smučarski krosist Filip Flisar

Ljubezen do kuhe, ki jo je odkrival po različnih poteh po Evropi, ga vendarle vedno pripelje nazaj domov, na Štajersko. Pod breg, kjer se počuti doma, pod breg, kjer je odraščal - govorimo seveda o Pohorju. V njem se skriva tudi navdih njegove nove poslovne iznajdbe, Pohorske šunke, ki je v času letošnje velike noči preplavila Slovenijo. 

V iskanju ravnotežja in s strastjo do kuhe se je pridružil našemu tednu brez zavržene hrane in se odločil za nas in vas pripraviti domačo joto s kislo repo, v katero je dodal tudi svojo slavno Pohorsko šunko. 

Aleksandra Saša Prelesnik

Jota s kislo repo in Pohorsko šunko po receptu Filipa Flisarja

A še preden se skupaj s Flisarjem lotite priprave in prisluhnete VIDEO kuharici, v kateri se boste njegovim besedam zagotovo iz srca nasmejali, spomnimo, katere sestavine potrebujete za kuhanje

  • 500 gramov kisle repe,
  • 300 gramov rjavega fižola,
  • 300 gramov krompirja,
  • 300 gramov Pohorske šunke,
  • 3 čebule,
  • 6 strokov česna,
  • 2 žlici svinjske masti,
  • 1 žlica ocvirkov,
  • 1 čajna žlička sladke mlete paprike,
  • sol, poper in lovorjeve liste.
Aleksandra Saša Prelesnik

Prisluhnili boste lahko pogovoru o njegovi športni karieri, izvedeli, kje skriva svoj kristalni globus, s katero podvodno strastjo se je začel pred kratkim ukvarjati, kam so "izginili" njegovi svetovno znani brki in izvedeli, ali je njegova Pohorska šunka po godu tudi njegovi hčerki Sofiji.

VIDEO kuharico si poglejte na videoposnetku spodaj: 

Naši rubriki Rok uporabe so se pridružili mnogi znani obrazi, med drugim je svoje kuharske sposobnosti dokazala tudi pevka skupine Bepop, Tinkara Fortuna. Za Metropolitan.si je pripravila sladke vaflje z domačo marmelado in reciklirane špinačne njoke v smetanovi omaki s slanino. Po vseh informacijah pobrskajte na spodnji povezavi. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih TikTok, Youtube, Instagram in Facebook.