A. Ko. | 20. 7. 2022, 19:15

Hrvaški živalovarstveniki prosijo: ''TO naučite otroke pred dopustom na morju''

Profimedia

Splet so preplavile fotografije, tudi znanih estradnikov, ki so na videz počitniško sproščene in povsem nedolžne. A to je treba ustaviti, svarijo živalovarstveniki.

Še kako prav je, da otroci spoznavajo morsko življenje in opazujejo vsa podvodna bitja. A otroško igro, katere rezultat so poginile morske živali, je treba ustaviti.  

''Morske živali niso igračke za otroke. Namesto morskih živali iz morja raje pobirajte smeti.''

To je sporočilo, ki ga te dni s kampanjo 'Spoštujmo naše morje' širijo hrvaški Prijatelji životinja (skupaj s krovno organizacijo Eurogroup for Animals). Njen namen je opozoriti na ogroženost Jadranskega morja. Opozarjajo, da bo po podatkih ekologov, ribolov do leta 2048 s trenutnim odnosom (na vseh ravneh) doživel popoln kolaps.

Čas za kampanjo je pravi, saj je splet v tem obdobju poln dopustniških fotografij. Med njimi je tudi veliko otroških utrinkov igre z morskimi ježki, kozicami, zvezdami … Eno takih so delili tudi Beckhamovi, ki dopustujejo na Jadranu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Victoria Beckham (@victoriabeckham)

Kot smo že poročali, je njihova objava dvignila veliko prahu

Morda bo ob tem marsikdo zamahnil z roko, češ,  kaj pa je en ježek ali dva. Toda gre za številne ogrožene morske živali in masovni turizem v enem dnevu lahko poskrbi za tisoče in tisoče poginulih bitij.

Prijatelji životinja prosijo, da otroke naučite spoštovati morske živali, jih opazovati v njihovem naravnem okolju in se zavedati, da ste tam samo na obisku. 

Otroci naj ne lovijo rib, zvezd, ježkov in drugih bitij. Prav tako naj jih ne vlečejo na površje, saj jih velika večina tako pogine. Namesto tega naj z mrežami raje 'lovijo' smeti in odpadke in tako živim bitjem pomagajo.   

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.