A. Ko. | 9. 8. 2022, 17:10

Mučenje psov vsem na očeh: KAJ se je dogajalo v Kopru?

Profimedia/fotomontaža
Mučenje psov vsem na očeh: KAJ se je dogajalo v Kopru? - Živali (foto: Profimedia/fotomontaža)

Mučenje psov vsem na očeh: KAJ se je dogajalo v Kopru? - Živali

''V zadnjih dneh smo dobili več kot 100 klicev zgroženi občanov, če res ne moremo nič pomagati. Naj se letošnja zgodba ne ponovi nikoli več!'' To je le del zapisa Obalnega zavetišča o nedavnem dogajanju v Kopru.

V Kopru je pred nekaj dnevi potekala mednarodna razstava psov, kjer se je v štirih dneh predstavilo skoraj 5000 psov. Tovrstni dogodki pomenijo tudi kakovostno druženje pasjih skrbnikov, vzrediteljev, poznavalcev in vseh ljubiteljev psov.

A tokratni dogodek je naletel na številne kritike živalovarstvenikov in ljubiteljev psov. Psi naj bi bili skoraj ves dan v kletkah v izjemni vročini.

V prvi vrsti se je oglasilo Obalno zavetišče, kjer so dogajanje ostro obsodili. ''Ostro obsojamo vse, ki so kakorkoli povezani z mučenjem živali. V prvi vrsti Športno kinološko društvo Kanis kot organizatorja, MOK za izdajo soglasja za uporabo javne površine, Veterinarsko inšpekcijo, ki je izdala pozitivno mnenje za prireditev in vse razstavljavce psov!'' so med drugim zapisali.  

Pod objavo se je dobesedno usulo komentarjev, številni med njimi ne razumejo, zakaj se organizacija takega dogodka vrši v vrhuncu poletja, ko pa je dobro znano, da se psi ohladijo mnogo težje kot ljudje. Pa že ljudem je v taki vročini težko.

Pes lahko zelo hitro doživi toplotni udar, tudi doma in še veliko prej kot pri 37 stopinjah Celzija in na asfaltu. Zato je pomembno, da ima v teh dneh vedno na voljo svežo vodo, senco, klimatiziran prostor. Na sprehod pojdite zjutraj ali zvečer, vedno pa upoštevajte pravilo 5 sekund.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.