A. Ko. | 10. 8. 2022, 18:10

''Na vsaki tragični iskalni akciji pustimo del srca. Včeraj nam ga je Emy vzela velik kos.''

Fotografija je simbolična

Profimedia

Nekatere iskalne akcije pogrešanih zarežejo v srce bolj kot druge. Nekatere prinesejo veselje, druge neizmerno žalost. Čustven zapis o iskanju slepe psičke Emy so delili v slovenskem K9 – iskanje pogrešanih. 

Včeraj smo pisali, kako srečno se je razpletlo iskanje psičke Dine, h kateremu so pristopili v K9 – iskanje pogrešanih Slovenija.

A kot tako plemenito poslanstvo, kot ga opravljajo tamkajšnji srčni ljudje in psi prinese lepe trenutke, prinese tudi manj lepe. Tokrat so iskali slepo psičko Emy.

''Emy je v delčku trenutka izginila. Majhna psička z veliko osebnostjo je postopoma v osmih letih svojega življenja nepopravljivo izgubljala vid. Videla je le še obrise in sence. Na poti izgubljanja vida se je življenju brez svetlobe popolnoma prilagodila. Vem kako to zgleda, imamo slepega psa doma. Vid je pravzaprav čut, ki ga pes, če že mora, najlažje pogreša in se tudi najbolje prilagodi. Emy je bila tudi tak pes. Vodnika je spremljala, kot, da ga ima na radarju,'' so zapisali v objavi na Facebooku.

A, kot nadaljujejo, ko je njen človek za trenutek izginil iz njenega radarja, je tudi ona izginila iz radarja svojemu človeku. Začela se je iskalna akcija:

''Poklicali so nas nekaj ur za tem, ko je Emy izpuhtela. Definitivno urgentna situacija! Prestavila sem mehanika in prosila avto, naj še malo zdrži.''

Iskali so jo po Bornovi poti, ki od Ljubelja vodi na planino Prevala. 

''Začeli smo z Ulo, sledili smo do kamnitega tunela, med sledenjem se je Ula na neki točki ustavila, in pogledala v dolino. Ok, tole mesto si moramo zapomniti! Ob vračanju me je točno na tem mestu potegnila po strmini navzdol, drselo je kot pri norcih, čez trenutek sem po trebuhu in bradi srfala za njo po tleh.''

Prav tam nekje, ko so iskali po hribu navzgor so jo našli. ''Ko je z radarja zgubila svojega človeka, se je panično obrnila in tekla nazaj. Na neki točki je zmanjkalo tal…,'' so zapisali.

Dodali so, da jim vsaka taka akcija vzame delček srca, ki pa se počasi sestavlja nazaj, ko najdejo druge živali, žive in nepoškodovane. 

K9 iskanje pogrešanih - Slovenija, plemenito poslanstvo opravljate!

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.