A. Ko. | 30. 4. 2022, 18:00

NEVERJETNA zgodba iz Osijeka je dokaz, da pes ne pozabi

Profimedia

Zgodba, ki spominja na film. Izgubljenega psa so že pokopali, za njim jokali in žalovali, potem pa se je zgodilo tole.  

Na Facebook strani Azil Osijek – volonteri so pred kratkim objavili skoraj neverjetno zgodbo, ki bolj kot na resničnost spominja na film.

Glavno vlogo ima pes, ki sliši na ime Sokol. Pred petimi leti je izginil, predvidevali so, da se je izgubil. Vsepovsod so ga iskali, a zaman. Sčasoma so se njegovi lastniki sprijaznili, da Sokola ni več, da je čas za žalovanje.

Pred dnevi pa so v osiješkem zavetišču za izgubljene živali prejeli klic o najdenem psu. Ko so ga pregledali jih je presenetilo, da ima pes čip! Le še korak stran je bila ugotovitev, komu pripada.

Poklicali so njegovega lastnika, medtem se je preselil v Zagreb, in ga vprašali, če je kdaj imel psa. Povedal jim je, kako so ga iskali in koliko so prejokali, sčasoma pa sprejeli žalostno resnico. Ko je slišal, da so psa našli, se je usedel v avto in odpeljal v Osijek.

Srečanje je bilo tako ganljivo, da so vsi prisotni jokali. Sokol se je lastnika takoj spomnil, mu skočil v naročje, se vrtel okoli njega, ga objemal.

Nikomur se niti ne sanja, kjer je Sokol preživel zadnjih pet let. Zagotovo pa mu bo lepše tam, kjer je sedaj, v objemu človeka, ki ga ima najraje.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.