A. Ko. | 23. 3. 2023, 11:43

Pazite na ljubljenčke! Nekdo nastavlja kose hrenovk z drobnimi koščki stekla

Profimedia

Ena izmed veterinarskih ambulant je vsem pasjim lastnikom javila, naj bodo posebej previdni. Na delu so namreč spet tisti, ki želijo ljubljenčkom škodovati.

Tokratno obvestilo prihaja s pohorskega območja. Konkretno v Lovrencu na Pohorju so bili na travnikih najdeni kosi hrenovk, v katere je nekdo zapičil drobne koščke stekla. Po nekaterih informacijah naj bi koščke našli tudi v okolici ene tamkajšnjih trgovin. Veterinarska ambulanta NemoVet je objavila fotografije, kako takšne hrenovke izgledajo.

Ob tem so opozorili pasje lastnike v okolici, naj bodo pozorni na kakršnokoli krvavitev iz ust, izbruhano vsebino, temno blato ali splošno slabo počutje živali. Ob teh znakih ne odlašajte z obiskom veterinarja. Predvsem pa bodite zelo pozorni med samim sprehodom, naj bo pes na povodcu in imejte ga pod nadzorom.

 

Profimedia

V zadnjih letih pogosto poročamo o nastavljenih 'vabah' za pse in se sprašujemo, kakšen človek je zmožen take podlosti? Vsekakor gre za prekršek, ki se kaznuje z denarno kaznijo ali celo zaporom do dveh let. Na žalost pa veliko tovrstnih nepridipravov nikoli ne pride pred roko pravice (v Šiški pa so pred kratkim gospo dobili pri dejanju). Če tudi vi opazite karkoli sumljivega, kar bi lahko bila strupena vaba za pse, ne odlašajte s prijavo.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.