A. B. | 4. 10. 2022, 14:22

S to gesto lahko pomagate živalim, ki že dolgo iščejo topel dom

Profimedia

Zvestoba živali je ta, o kateri nam nikoli ni treba podvomiti - na slab ali dober dan. Dve izmed najbolj poznanih zavetišč sta Zavetišče Horjul in neprofitna organizacija Mačja hiša. Njima lahko na preprost način pomagate tudi vi. 

Svetovni dan živali je dan, ko lahko svojim navihanim štirinožcem namenite še več pozornosti kot sicer. Pomagate lahko tudi tistim, ki svoj topel dom še iščejo. Veliko tovrstnim živalim pomagajo tudi različne trgovine. Zavetišči, za katera boste lahko po Sloveniji med drugim darovali, sta Zavetišče Horjul in Zavetišče Mačja hiša. 

Zavetišča imajo pomembno vlogo pri zaščiti živali 

Ob svetovnem dnevu živali društva za varstvo in zaščito živali po vsem svetu prirejajo dogodke z namenom opozarjanja na zapuščene živali, ki jih pod svoje okrilje in v oskrbo vzamejo zavetišča.

Največji delež med hišnimi ljubljenčki predstavljajo mačke in psi. 

Zavetišče Horjul je zavetišče, ki želi pomagati čim večjemu številu brezdomnih živali. Z odgovornim skrbništvom ne daje samo toplega doma, ampak tudi svetel zgled, da si živali zaslužijo spoštljiv in ljubezniv odnos. Eden izmed vidnejših članov je skrbnik Jurij Juhant.  Na družbenih omrežjih je postal že pravi junak. Ni ljubitelja živali, ki ne bi videl vsaj enega izmed njegovih videev z mačkami, ki ga naravnost obožujejo.

Prejemnik donacije bo tudi Zavod Mačja hiša, neprofitni zavod za oskrbo mačk in osveščanje.

Njihovo poslanstvo je bilo že ob nastanku jasno - ne le pomoč posameznim mačkam, pač pa izboljšanje stanja na področju problematike zavrženih in prostoživečih mačk.

Pomagate jim lahko tudi s sodelovanjem na jesenskih licitacijah. "Narava se že odeva v čarobne jesenske barve, tudi v zavetišču Mačje hiše je kar nekaj mačjih čudežev, ki so se iz ubogih, bolnih ali polomljenih, s pomočjo 'čarobnih paličic', ki jih osebje zavetišča brez prestanka vihti dan za dnem, preobrazili v zdrave muce, spet polne volje do življenja," so zapisali na Facebooku. Z majhno pomočjo lahko marsikateri mački polepšate dan. 

Za navedeni zavetišči boste lahko pomagali v izbranih drogerijah po Sloveniji.