A. Ko. | 13. 3. 2023, 17:11

Šok ob visoki mesečni položnici Zavetišča Horjul in prošnja: ʺPrihranite nam nezaželene smetiʺ

Profimedia

V Zavetišču Horjul so se z objavo mesečne položnice za komunalne storitve obrnili na svoje sledilce in jih prosili, naj jim prinašajo samo tisto, kar v zavetišču zares potrebujejo. 

V Zavetišču Horjul skozi vse leto (še posebej se potrebe povečajo v jesenskem in zimskem času) svoje podpornike prosijo za pomoč v obliki odej, posteljnine, rjuh in brisač. Hkrati vedno znova poudarjajo, da določenih stvari ne potrebujejo, ker za živali niso primerne. To so vzglavniki, vzmetnice, tekstil s polnili, saj vse to lahko živali raztrgajo in celo pojedo.

 

Profimedia

In četudi bi pričakovali, da so navodila precej jasna, to očitno ni tako. ʺDobimo pa tudi stare krpe, majhne krpe, odslužena oblačila. To preberemo (dodatno delo) in roma v smeti (kar plačujemo),ʺ so med drugim zapisali v nedavni objavi. Zraven so priložili mesečno položnico za komunalne odpadke, ki je enormno visoka in znaša 422 evrov. 

Vse svoje sledilce in podpornike so zato še enkrat znova prosili, naj jim ne prinašajo drugega kot odej, posteljnine, rjuh in brisač: ʺČe smo že odlagališče nezaželenih živali, nam vsaj nezaželene smeti prihranite.ʺ Objava je naletela na številne komentarje, mnogi med njimi ne zmorejo razumeti, kako da morajo zavetišča sama plačevati tako visoke stroške komunalnih storitev, glede na njihovo naravo dela oz. plemenito poslanstvo, ki ga opravljajo.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.