A. Ko. | 23. 7. 2022, 08:02

Tudi psi obožujejo sladoled: ENOSTAVNA in poceni domača priprava

Profimedia

V teh dneh je vroče tudi kosmatincem in še kako jim prija osvežilna hrana. Za vas smo pripravili nekaj enostavnih in hitrih namigov za domač pasji sladoled. 

Čeprav vas s tistimi velikimi in okroglimi očmi tako proseče gleda, vaš sladoled za pasjega prijatelja ni primeren. Še več, če vsebuje denimo čokolado, je zanj lahko tudi strupen.

Pa to ne pomeni, da psu ne pripada osvežitev s pasjim sladoledom, le njemu mora biti prilagojen. Pripravite ga lahko doma. Zbrali smo nekaj nasvetov, sestavine pa lahko povsem prilagajate okusu vašega psa. 

Sadje poskrbi, da je struktura bolj mehka in pasji zobje pri sladkanju niso ogroženi. Kljub temu pa pasji sladoled vzemite iz skrinje nekaj minut prej, preden ga postrežete. Bolj priporočljivi so majhni ledeni priboljški (izberite manjše modelčke).

Borovničev sladoled

Borovnice so tudi za pse eno bolj zdravih živil. Za borovničev sladoled potrebujete malo čez 100 g borovnic, okoli 80 g grškega jogurta in eno zrelo banano. Vse skupaj spasirate s paličnim mešalnikom in zamrznete.

To lahko storite na posebnih palčkah in psu sladoled držite. Lahko pa maso vlijete v modelčke za ledene kocke. Borovnice v tem receptu lahko nadomestite s skoraj katerikoli drugim sadjem, ki je primerno za pse.

Profimedia

Melonin sladoled (in različica s kumaro)

Melone se čudovito ujamejo z medom in grškim jogurtom. Prava mešanica naj bo 1:3. Melone naj bo trikrat toliko, kolikor jogurta, medu pa zaradi sladkorja le za vzorec. Še eno okusno različico boste dobili, če boste melono zamenjali za kumaro. Na 100 gramov jogurta bo zadostovala ena manjša kumara.

Jagodni sladoled

Sezono jagod je treba dodobra izkoristiti. Super delujejo v povsem preprosti kombinaciji z arašidovim maslom, mešanici pa za lepšo tekturo dodajte nekaj žlic hladne vode. 

Profimedia

Bogat pasji sladoled iz več sestavin

Še en namig, ki so ga pripravili pri The Kennel Club vključuje nekaj več sestavin, a je tudi končni rezultat malce bolj bogat sladoled. Potrebujete 200 mililitrov ovsenega mleka, 110 gramov bučkinega pireja, 110 gramov grškega jogurta, majhno zrelo banano, dve žlici arašidovega masla, žlico medu in žlico chia semen. Vse skupaj zmešate in zamrznete.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.