A. Ko. | 5. 9. 2022, 18:11

ZATO bi morali psu v zavetju doma vedno sneti ovratnico

Profimedia

Po besedah veterinarke povsem običajna in banalna stvar velikokrat pri psu lahko povzroči tudi zelo hude poškodbe ali celo pogin.

Ko se s psom odpravite na sprehod, je povsem jasno, da ima pes ovratnico oz. oprsnico ter povodec. Kaj pa znotraj doma? Mu ovratnico snamete? Če tega še ne počnete, pa boste morda odslej to počeli.

Veterinarka Rachel Bean, specializirana za pasjo prvo pomoč, je za revijo Dogs Monthly povedala, da močno svetuje, da pes ovratnico nosi samo na sprehodu in nikoli znotraj doma.

Zakaj? Zato, ker je videla že vse vrste poškodb, ki se lahko zgodijo - od blažjih pa celo do usodnih.

Medtem ko imate svojega psa na sprehodu stalno pod nadzorom, doma seveda to ni mogoče. Imate kup svojih obveznosti, pes pa počiva ali se zabava po svoje. Ko ste v službi, je celo sam doma in mu tudi ne morete pomagati, ali pride do nesreče.

Kot pravi Beanova, se ne zgodi tako redko, da se pes z ovratnico zatakne za kljuko ali radiator. Če je sam doma, se lahko tudi zaduši.

Profimedia

Omeni tudi precej pogoste primere, ki se zgodijo med igro dveh psov z ovratnicami, ko se gobček enega zatakne za ovratnico drugega. ʺTako nastane panična situacija, ki ima lahko nevarne posledice,ʺ pravi Beanova in doda:  

ʺPoškodbam in tragedijam v zaprtih prostorih se lahko povsem izognemo tako, da psu snamemo ovratnico.ʺ

Po njenem mnenju bo pes ne samo bolj varen, pač pa mu bo brez ovratnice v zavetju doma tudi mnogo bolj udobno. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.