17. 1. 2023, 15:27 | Vir: Aktivni.si

Če ste v službi velikokrat utrujeni, vas lahko reši drobna, a zanimiva skrivnost: s seboj vedno vzemite malico

Profimedia

Kaj boste v službi jedli za malico? Nekaj iz avtomata s prigrizki, morda kaj iz pekarne čez cesto, kakšno sladkarijo s skupne mize? 

Čeprav je malica manjši obrok, je precej pomemben, saj je od nje odvisno, ali boste v službi postali zaspani, ali se boste lahko zbrali, ali boste (spet) pojedli preveč piškotov in porušili svoj uravnotežen jedilnik. Zato si vzemite nekaj trenutkov v dnevu in premislite, kaj boste jutri jedli v službi. 

Zakaj je malico dobro vzeti s seboj na delo?

Porabite ostanke

Se spomnite tiste rižote, ki je ostala od kosila in ste jo vrgli stran? Od zdaj naprej hrane ne mečite stran, ampak jo pospravite v hladilnik (če lahko počaka) in jo naslednji dan vzemite s seboj. Tako se boste znebili metanja hrane v koš in iz ostankov naredili nov obrok. Naslednji dan le dodajte na primer svežo zelenjavo ali sadje, odvisno, kakšno jed imate s seboj. 

Privarčujete

Posebno če boste s seboj prinesli ostanke včerajšnje večerje ali kosila, boste zelo privarčevali. Ne verjamete? Vzemite list papirja in izračunajte, koliko denarja ste porabili za malico samo v tem tednu. Čeprav se ne zdi veliko, je številka na koncu precej višja, kot ste si mislili. 

In tudi če prigrizke kupujete posebej, bodo še vedno cenejši od malice v pekarni ali restavraciji. 

Preprečite popoldansko utrujenost

Če si boste privoščili oreščke, sadje ali kakšen drug prigrizek, morda zelenjavno skledo, boste siti veliko dlje kot po tablici čokolade, ki bi ji sledila še ena in še ena, dokler ne bi pojedli cele. Čokolada sicer za nekaj trenutkov dvigne sladkor v krvi, vendar ta hitro upade, kar privede do zaspanosti in zelo verjetno si boste privoščili nov posladek. 

Več časa

Zdaj hitite, da bi v pol ure lahko nakupili in pojedli vse ter nadaljevali delo. Če si malico prinesete s seboj, boste lahko mirno odšli do parka, sedli na klop in uživali v soncu, medtem ko jeste. Ali posedali kje drugje in poklepetali s sodelavci, se malo sprehodili, odpočili ... Lažje boste nadaljevali delo, če za trenutek odmislite vse skupaj in ne hitite po trgovinah, da bi našli malico. 

Profimedia

Ne boste zamudili malice

Kolikokrat se je že zgodilo, da ste preskočili malico, ker je vmes prišel kakšen sestanek, ali pa niste imeli časa iti ven, s seboj pa niste imeli ničesar? Se to zgodi skoraj vsak dan?

To vsekakor ni zdravo, saj namesto malice spijete še kakšno skodelico kave ali na hitro skočite do avtomata s prigrizki. Če boste imeli nekaj s seboj, si boste verjetno vzeli vsaj nekaj minut in prigriznili, kar ste prinesli. Stradanje vas ne bo pripeljalo daleč, le do pomanjkanja koncentracije in slabše kakovosti dela. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.