Tamara Miler | 22. 2. 2023, 19:00

Danes pa le bolj počasi: zakaj je dobro biti na počasi?

osebni arhiv Tamare Miler

Vaši potenciali ležijo v vašem telesu. Vedno so prisotni, vedno vam bodo na voljo. Le upočasniti se morate, da jih zaznate.

Ko se naše misli umirijo, ko se s pozornostjo usmerimo navznoter, potem imamo priložnost, da začnemo raziskovati svoj notranji svet, ki ni nič drugega kot zavedanje sebe - svojega telesa, svojih misli ter občutkov. Prav tukaj se nahajajo vsi vaši potenciali. Veliko je tehnik in načinov za učenje zavestnega delovanja. Gib in dotik sta le dva, ampak sta tako zelo močna. 

Preko giba dovolimo delom sebe, še posebej čustvom, da se izrazijo. Namen je, da jih damo v pretok. Prav gib nam pomaga, da zaspana oz. potlačena čustva pridejo na površje, da se izrazijo. "Emotions are just energy in motion." (Čustva so samo energija v gibanju.) Torej damo neizraženo energijo v gibanje. Z gibom lahko spoznate, kako se energija giblje po telesu, ter prek subtilnega telesa opazite, kje v telesu se nahaja več pozornosti. Zato lahko počasnost raziskujete preko svojega intuitivnega giba. Ni pomembno, kako vaš gib izgleda, ampak je bolj važno, kako občutite vaš gib.

Spoznajte svoj avtentični obraz

Šele takrat, ko so izraženi vsi deli vas, boste lahko spoznali svoj avtentični obraz. Tukaj bo dotik postal vaš najboljši prijatelj. Z dotikom sebe, svojega telesa, svojega obraza, boste spoznali dom vaše duše, saj je vaše telo prostor, kjer prebiva vaša duša.

osebni arhiv Tamare Miler

Zaradi hitrega tempa življenja se nam velikokrat zgodi, da pozabimo nase, v smislu, kje se nahaja naša pozornost. Velikokrat je zunaj nas, namesto da bi bila znotraj nas, saj se zavestno delovanje najprej začne v vašem notranjem svetu. Ko začnemo delovati počasi, potem se valovanje naših možganov sprememi, posledično se umiri naš živčni sistem, ki je ključen za homeostazo v telesu.

Danes je počasnost prava umetnost bivanja, ker nas uporniško vodi, da pogledamo navznoter, ne glede na to, kaj se dogaja zunaj nas. Šele takrat, ko je vaša duša popolnoma utelešena, lahko svetu daste največje bogastvo - sebe

Zato danes delujte na počasi

Kaj lahko storite, da pridejo zgoraj opisane besede do akcije? Pripravite si nežno glasbo in se zavrtite v počasnih gibih svojega telesa. Preko giba raziskujte, kaj vam godi, povabite zraven še dotik in z rokami raziskujte, kje so meje vašega fizičnega telesa.

Ni pomembno, ali ste ženska ali si moški - zavestno, počasno delovanje je za vsakogar, ki ima telo. Lani decembra sva z Martino Borščak izvedli prvo delavnico POČASI, kjer so udeleženci (ja, tudi moški je bil med nami) raziskovali gib in dotik - bila je prava poslastica videti, kako se ljudje čutimo in občutimo na različne načine. Kako počasi pa lahko vi danes živite?

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.