Mnenje | 27. 9. 2021, 12:00

Dr. Srđan Lukić: "Ko anticepilca pozovete, naj se cepi, bo on to vzel osebno!"

Osebni arhiv/Instagram
Dr. Srđan Lukić: "Ko anticepilca pozovete, naj se cepi, bo on to vzel osebno!" (foto: Osebni arhiv/Instagram)

Srbski pulmolog dr. Srdđan Lukić, ki živi in dela v Sloveniji, je za črnogorski spletni portal Portalanalitika spregovoril nekaj besed o vseprisotnem (in torej ne zgolj slovenskem) fenomenu agresivnih nasportnikov cepljenja.

O tem, od kod jemljejo srdito zagrizenost, s katero na družbenih omrežjih prepričujejo vse in vsakogar, je Srđan Lukić, ki je tudi sicer znan po tem, da na Twitterju o tem spregovori jasno in glasno, pa tudi brez dlake na jeziku, med drugim povedal naslednje:

"Prav po takšnih reakcijah teh antivakserjev lahko hipno sklenemo, da njihova prepričanja ne temeljijo na racionalnem premisleku. Ko tistim, ki so nam koristi in pomen cepljenja jasni, nekdo reče, da se ne želi cepiti, ga nihče ne bo napadel, še manj pa bo ob tem čustveno izbruhnil. Ne bomo ga preklinjali, niti ga psovali. Enostavno mu bomo skušali razložiti to, kar vemo. Zanje pa to niti slučajno ne velja. Njihova reakcija kaže močan čustveni naboj, kar pomeni, da so ta njihova prepričanja vsajena v globoke iracionalne plasti njihove osebnosti. To, da so oni anticepilci, je postalo del njih samih. In tako, medtem ko mi promoviramo cepljenje in celo, ko jih k cepljenju ne pozivamo neposredno, oni to vzamejo osebno, kot napad na njihovo osebnost. In prav od tu takšne reakcije antivakserjev, pri čemer moram povedati še, da vsi, ki še niso cepljeni, niso avtomatično že anticepilci. Obstaja tiha večina njih, ki jih je zelo strah, so zmedeni ali pa zmanipulirani z vsem tistim, kar promovira anticepilstvo."

Vir: Portalanalitika.me

Preberite tudi Pulmolog Srđan Lukić: "Najprej sploh ne veš, da si se okužil, potem pa dobiš vročino ..." ali pa morda: "Pod nobenim pogojem pacient ne more dobiti zdravilo, ki je namenjeno kravam ali svinjam!"