Tamara Miler | 8. 3. 2023, 19:00

Joga na delovnem mestu (preproste vaje ob sedenju v pisarni)

Tamara Miler

Koliko ur na dan sedite? Ste po končanem delu v pisarni utrujeni in vas bolijo noge, ob koncu dneva pa nimate niti volje, da bi se razmigali? Pripravila sem vam nekaj vaj, recimo temu "joga na delovnem mestu", ki jih lahko preprosto opravite kar med delom. Ja, med sedenjem lahko telovadite.

Pred nekaj leti sem izdala e-knjigo "Joga na delovnem mestu", ker sem želela deliti vaje in tehnike, s katerimi sem si sama pomagala "razbremeniti" svoje telo pri večurnem sedenju.

Vaje so zasnovane tako, da jih lahko izvajate sede ali stoje, v pisarni, pred televizijo oziroma kjer se vam zdi primerno. Čeprav so podana priporočila za število ponovitev, jih lahko prilagodite vašim potrebam. Knjiga se ne spušča v idejne temelje joge. Razložene so asane oziroma poze, ki izhajajo iz koncepta joge.

Fotomontaža

Z vajami želim predvsem spodbuditi, da med večurnim sedenjem ne pozabite nase. Že samo z ozaveščenim dihanjem lahko naredite veliko, asane pa so še dodatni korak za poživitev telesa. V članku vam predstavljam tri vaje, ostale lahko najdete v e-knjigi.

Fotomontaža

Joga na delovnem mestu

Vsekakor je veliko več načinov, ki nam lahko pomagajo, da poskrbimo zase in za svoje telo kot pa vaje in tehnike, ki so vpisane v tej e-knjigi. Že z različnimi položaji in premiki telesa boste veliko naredili. Bolje se je večkrat po malo premakniti kot pa ostati v statičnem in nepremičnem položaju več ur. 

Veliko boste tudi naredili tudi, če se boste vprašali: "Kje se nahaja moja pozornost?" in "Kako diham"?

Ta vprašanja so prvi korak, da se začnete zavedati sebe in da je vaše notranje stanje v ravnovesju. Vsekakor sta temelja zavedanja sebe opazovanje sebe in svojega diha. Poleg teh nasvetov želim z vami deliti 3 tehnike iz e-knjige, ki jih lahko uporabite med večurnim sedenjem.

Fotomontaža

Celoten izvod e-knjige lahko tudi kupite tukaj.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.