23. 1. 2022, 13:08

Se zbujate nerazpoloženi? Kaj pa, če spite na napačni strani postelje?

profimedia

Raziskave so pokazale, da ni vseeno, na kateri strani postelje spite. Slednje namreč močno vpliva na počutje tekom dneva.

Se zjutraj zbujate nerazpoloženi, nervozni, imate občutek, da se niste naspali, številni pa radi govorijo tudi o tem, da so 'vstali na levo nogo'?

Nedavna študija kaže, da je temu kaj lahko kriva stran postelje, v kateri spite.

Raziskava britanskega društva za spanje Sealy naj bi pokazala, da je najpogostejši krivec za slabo spanje desna stran postelje.

Ljudje, ki spijo na desni strani vzmetnice, naj bi bili praviloma bolj pesimistični in nenaspani, pogosteje pa tudi zamujajo v službo. Tudi če spite v postelji sami, strokovnjaki trdijo, da bi bilo za vas bolje, če spite bolj na levi strani.

"Svetujemo vam, da spremenite način svojega spanja. To bodo sicer težje storili pari, ki spijo skupaj. Ljudje si običajno vzamejo prostor na eni strani postelje in imajo občutek, da je to njihov spalni teritorij. Sprememba v bolj zdravo smer za oba, bo za tiste, ki že spijo na levi, precej težka," je povedal Neil Robinson, eden od strokovnjakov, ki je sodeloval pri študiji. "Pa vendar se to da tako, da oba spita nekoliko bolj levo."

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.