Uredništvo | 13. 5. 2024, 10:14

Ste že slišali za novo letalsko družbo, namenjeno psom?

Profimedia

Letenje je za pse običajno stresna izkušnja, a nova letalska družba obljublja prav nasprotno. Pravijo, da bodo njihovi poleti za pse in lastnike izjemno udobni, pravzaprav bodo pravi užitek. 

Večkrat smo že pisali o tem, pred kakšno dilemo so pasji lastniki, ki bi želeli na potovanje z letalom, pa se bojijo, kako bo s psom, ki mora (večinoma v primerih, ko je težji od 8 kg) pot preživeti v tovornem delu letala.

Večkrat se je tudi že zgodilo, da je kakšen pes tam poginil, pa tudi to, da se je med potjo nazaj na letališče izgubil (ste slišali zgodbo Kubanke, ki ji je letalska družba izgubila psičko?)

Varno in brezskrbno potovanje z letalom za pse vseh dimenzij je več kot očitno tržna niša. Že pred pol leta smo poročali o noro dragih zasebnih letalskih povezavah za hišne ljubljenčke, ki so zelo razburile okoljske aktiviste. Tudi običajne letalske družbe poslujejo vedno bolj z mislijo na hišne ljubljenčke. Španski nizkocenovni letalski družbi Vueling je prvi, ki je v ponudbo vključil pasje obroke

Poleti postajajo vse bolj prijazni psom.

Poleti postajajo vse bolj prijazni psom.

Profimedia

Konec maja pa prihaja še ena novost. "Ne vem, zakaj bi to kdo želel narediti svojemu psu. To je prava grozljivka," je dejal Matt Meeker, direktor letalske družbe Bark Air.

Preden se je odločil realizirati idejo 'pasje letalske družbe', je sam v praksi izkusil, kako je potovati v kletki v tovornem delu letala – kot potujejo vsi psi, težji od 8 kilogramov, o tem je nastal tudi spodnji posnetek.

Obljubljajo prijazne, psom prilagojene polete - pes bo seveda skupaj z lastnikom v potniškem delu letala. Vso birokracijo bodo uredili prej, tako na letališču ne bo nepotrebnega čakanja (prihod eno uro prej na letališče bo povsem dovolj, obljubljajo).

Polet bo povsem usmerjen na dobro počutje psov, od glasbe, priboljškov, celo vonja, ki pse pomirja. Prvi poleti bodo povezovali London, New York in Los Angeles, žal pa je ekskluzivi primerna tudi cena, ki se giblje med 7.000 in 9.000 evri (za psa, njegovega lastnika in prtljago).

Novo na Metroplay: Tomi Meglič o globoki ustvarjalnosti, otroštvu in očetovstvu