K. Ž. | 1. 4. 2024, 07:42

Iskanja je konec: našli truplo pogrešanega francoskega dečka Emila

Profimedia

Deček je izginil julija 2023 v vasi Haut-Vernet v Franciji. Od takrat je policija nenehno iskala malega Emila Soleila, prejšnji četrtek so celo zaprli vas. Zdaj pa so našli dečkove kosti.

Skoraj devet mesecev po izginotju dveletnika je državno tožilstvo v mestu Aix-en-Provence v nedeljo objavilo žalostno novico. Policisti so bili namreč v soboto obveščeni, da so v bližini gorske vasi Le Vernet odkrili kosti, poroča nemški Bild. Na ostanke naj bi naletel sprehajalec. Vzrok smrti Emilejeve smrti trenutno ni znan.

Profimedia

Kot je poročal francoski Le Figaro, so kosti odkrili v bližini zaselka približno kilometer zračne linije od mesta Haut-Vernet. Na območju, ki so ga sicer preiskali že pred meseci. Genetska analiza je v nedeljo pokazala, da gre za kosti Emila, ki je bil pogrešan od začetka julija. Kosti bodo zdaj še dodatno pregledali. Fantkova družina je bila o najdi obveščena že v nedeljo.

Spomnimo

Dveletni Emile je bil na počitnicah pri starih starših v mestu na jugu Francije, ko je proti večeru 8. julija izginil brez sledi. Dve priči sta povedali, da sta ga videli teči po ulici. Policija je večkrat preiskala in pregledala območje. Šele v četrtek so vas zaprli, da bi poustvarili zadnje trenutke, ko so videli dečka.

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel