A. B. | 30. 11. 2022, 10:03

Priznani svetovni glasbenik umrl le nekaj ur po tem, ko je dahnil večni da

Instagram/Jake Flint

"Skupaj bi morala pregledovati poročne fotografije, namesto tega pa moram izbirati oblačila, v katerih bom pokopala svojega moža," je zaupala njegova soproga. 

Dan, ki naj bi bil eden najsrečnejših v njegovem življenju, se je izkazal za zadnjega. V soboto, 26. novembra, je umrl 37-letni umetnik in pisec pesmi Jake Flint. Umrl je le nekaj ur po poroki s srčno izbranko, Brendo Flint.

Bil je vzhajajoča zvezda ameriške country glasbene zvrsti. Ljubezen do tega žanra je razvil, ko so njegovemu očetu diagnosticirali ALS, nevrodegenerativno bolezen, ki prizadene skeletne mišice. Takrat je namreč oče prosil prijatelje, da sina naučijo igrati kitaro.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jake Flint (@jakeflintmusic)

Umrl je v spanju 

Njegov publicist Clif Doyal je za spletni portal The Oklahoman dejal, da je pevec umrl v spanju, le nekaj ur po poroki, poroča spletni portal People. Novico je potrdila tudi njegova nekdanja menedžerka Brenda Cline, ki je v izjavi rekla, da ga je imela rada kot sina: "Z zlomljenim srcem in v globoki žalosti moram sporočiti, da je Jake Flint tragično preminil," je dejala. "Imela sem ga zelo rada kot sina. Najzabavnejši, najtrdovratnejši in najbolj predan umetnik, s katerim sem kadarkoli sodelovala. Ravno sva se nameravala skupaj lotiti nekaterih poslov, potem ko sta se z Brendo poročila - kar se je zgodilo včeraj," je zapisala na Facebooku. Glasbenik je nadaljevanje svoje koncertne turneje načrtoval 2. decembra. 

Oglasila se je tudi njegova žena

Soproga je na Facebooku objavila 30-sekundni posnetek iz njune poroke med poročnim fotografiranjem in ob njem redkobesedno, a boleče zapisala: "Ne razumem." Na posnetku lahko vidimo, kako se zabavata in uživata v družbi drug drugega, izmenjata pa si tudi objem.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol