B.A. | 28. 3. 2023, 09:04

Jelinčič se je vendarle odločil: prodal bo svojo ljubljansko vilo (v njej ima pred streli neprebojno opremo)

BOBO/Google street view/fotomontaža

Kot se je namigovalo že dalj časa, svojo hišo prodaja za tri milijone evrov. Kaj vse se skriva v njej?

Nekdanji poslanec državnega zbora in predsednik SNS Zmago Jelinčič Plemeniti se je odločil, da si želi prodati svojo hišo na Bleiweisovi cesti v Ljubljani, kot smo že poročali. Kaj se bo zgodilo z navedeno vilo, je bilo deležno mnogo ugibanj, tudi namigovanj, da naj bi zaradi spremenjenega občinskega prostorskega načrta, njegovo vilo porušili. 

Za Metropolitan.si je nedavno natančneje pojasnil ozadje z rušenjem in pojasnil, da je pred leti, ko je podjetje Imos pripravljalo projekt Tobačna mesto, z njimi podpisal pogodbo, v kateri so nepremičnino na Bleiweisovi cesti ovrednotili na tri milijone evrov.

Google street view/posnetek zaslona

"Takrat so rekli, da bodo hišo odkupili po tej ceni in da se bomo dogovorili za neko protivrednost v novih stolpnicah. A nato je šel Imos v stečaj in moja pogodba je propadla." Ker investitorja ni bilo več, projekt pa ni zaživel, je po Jelinčičevem mnenju z njim propadel tudi občinski prostorski načrt"Vendar pa takrat tega na občini niso popravili oziroma izbrisali," nam je zaupal. 

Parcela, na kateri stoji hiša, v zemljiško knjigo ni vpisana kot stavbno zemljišče, temveč je namenjena prometnim površinam. 

Za Metropolitan.si je takrat zaključil, da bo v svojih nadaljnjih korakih od občine zahteval popravek, saj do pred kratkim ni vedel, da Imos oziroma občina stvari nista vrnila v prvotno stanje, ko je projekt propadel. "Od občine bom zdaj zahteval lokacijsko informacijo in da se to izbriše, ker res ne morejo tako. Potem pa bomo videli, kaj bo." 

A, kot kaže, se je končno odločil, da bo hišo prodal. Kakšni so njeni atributi?

Google Street View/Nebojša Tejić/STA/fotomontaža

Trimilijonska vila

Jeličnčič je pred časom priznal, da se namerava seliti na morje. V Žusterni pri Kopru ima namreč vilo, ki naj bi bila uradno od bivše žene Monike Zupanc Jelinčič. "Na Bleiweisovi cesti v Ljubljani v bližini centra, prodamo novejšo vilo zgrajeno leta 2004 v štirih etažah (K+P+N+M), v izmeri 426, 67 m2 (dodatno še garaža v sklopu kletne etaže v izmeri 39,50 m2)," lahko preberemo v spletnem oglasu hiše na Nepremičnine.net. 

Zapisano je, da ima vsaka etaža tudi večjo teraso, prodaja pa se z nekaj opreme, v katero sta med drugim všteti dve večji sejni mizi in vgradne vitrine z neprebojnimi stekli. 

Spletna stran/Nepremičnine.net/posnetek zaslona

Talne obloge so v lesu in keramiki, v stavbi se skriva tovorno dvigalo. Priložil je tudi fotografije tlorisov, da si lahko novi lastnik vile predstavlja, kakšna je razporeditev prostorov. Kdo bo novi lastnik njegove vile, bo zaenkrat treba še nekoliko počakati.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.