Uredništvo | 6. 2. 2024, 12:39

Generalni sekretar stranke SD Klemen Žibert odstopil

Žiga Živulovič jr./Bobo

Za ta korak se je odločil po izjemno težkih dneh za stranko.

Generalni sekretar stranke SD Klemen Žibert je sporočil, da nepreklicno odstopa z mesta generalnega sekretarja, ki ga je zasedal od oktobra 2022, poroča N1.

Kot je zapisal, se je za ta korak odločil po izjemno težkih dneh za stranko, s svojim odstopom pa želi stranko SD razbremeniti očitkov, ki te dni padajo nanj in tudi na njegovo družino.

Spomnimo: Klemen Žibert je bil zadnje dni pod drobnogledom medijev zaradi morebitne povezave med nakupom preplačane sodne stavbe in nepremičninami njegove družine v skupni vrednosti več kot 2 milijona evrov.

V proces nakupa sodne palače naj bi bil Žibert neposredno vpleten, saj je iz SMS-ov, ki si jih je s šefom kabineta ministrice izmenjal v tistem času, jasno, da ga je želel pospešiti, poleg tega pa je bil med akterji, ki so po besedah ministrice za pravosodje Dominike Švarc Pipan že zelo kmalu po izbruhu afere zamenjali mobilne telefone.

Ministrica, ki je premierju Golobu tudi sama že ponudila odstop, je v zadnjem času že javno opozorila tudi na to, da je Žibert tudi v preteklosti skušal vplivati na nekatere odločitve v njenem mandatu.

Žibert: resnica bo prišla na dan

"Očitki o moji vlogi glede nakupa stavbe na Litijski cesti ter premoženju moje družine te dni od tistih, ki jih na podlagi svoje enostranske resnice plasirajo v javnost, postajajo gorivo za javni linč stranke Socialni demokrati ter vseh njenih članic in članov, kar smatram, da je nedopustno," je Žibert zapisal ob odstopu.

Ob tem je prepričan, da bo resnica o nakupu stavbe na Litijski in obtožbah, ki letijo nanj, prišla na dan. "Ta bo brez zavajanj in očitnega cilja slabiti stranko Socialni demokrati odpihnila meglo manipulacij ter zakoličila odgovornost vseh, ki danes hite razlagati, kako so krivi drugi, da bi s tem prikrili svojo odgovornost," njegove besede prenaša STA.

Zatrdil je, da si bo za slednje prizadeval tudi sam, da opere svoje ime in ime svoje družine, tudi zato, da na dan pride resnica. "S tem nimam nikakršnih težav, jih pa imajo očitno tisti, ki se danes ponašajo s samooklicanimi preiskovalci in iskalci pravice," je še dejal.

Ob odstopu s funkcije generalnega sekretarja SD se je stranki na čelu s predsednico Tanjo Fajon zahvalil za izvolitev na to funkcijo, izkazano zaupanje ter prizadevanje za delo v dobro ljudi in države. Vodstvo stranke se na odstop za zdaj še ni odzvalo. Po poročanju STA bi utegnili Žibertovega naslednika utegnila stranka voliti na marčnem kongresu, ki naj bi bil sicer zgolj statutarni, a se utegne razširiti na volilnega.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol